Bilbranchens opgørelse over salget 2008 tegner et klart billede af, at Peugeot er danskernes mest købte bilmærke. Det blev til 15.942 solgte personbiler og en markedsandel på 10,6 %, hvilket placerer Peugeot øverst på skamlen med mere end 3.000 biler ned til nummer to på salgslisten.

Peugeot har med sit helt fornyede varebilsprogram Danmarks bredeste udvalg af varebiler og det har båret frugt i 2008, hvor Peugeots salg af varebiler oplevede en støt stigning og i december måned alene havde en markedsandel på hele 9,1 %.

Peugeot er med et samlet salg på 18.101 biler Danmarks mest solgte bilmærke i 2008 og har bevaret sin position siden 1999, hvor Peugeot for første gang lå øverst på salgslisten som det mest solgte bilmærke. De seneste 10 år har Peugeot markeret sig som enten mest solgte bilmærke eller mest solgte personbilsmærke – kun afbrudt i 2005.

Peugeot-dominans i B-segmentet
Hele 44 % af personbilssalget i 2008 ligger i det stadigt voksende B-segment, hvor Peugeot har tre modeller i top-10. Peugeot 207 er med 4.310 solgte eksemplarer Peugeots mest solgte model, hvilket kan tilskrives det smarte design, kvaliteten og det brede udvalg af både brændstofbesparende og dynamiske HDi diesel- og benzinmotorer. Også Peugeot 206 og Peugeot 107 ligger med fremme og udgør tilsammen 15,2 % af B-segmentet.

På trods af, at den generelle interesse for mellemklassen har været nedadgående til fordel for B-segmentet, er Peugeot 308 kommet rigtig godt i gang – og både Peugeot 308 og 307 er at finde på top-10 i dette segment. 308-familien fik i juni 2008 et vigtigt og ventet familiemedlem: Peugeot 308 SW, der med sit stilsikre design og fleksible rummelighed både henvender sig til den moderne familie med et aktivt fritidsliv og samtidig matcher behovene i businessklassen.

Køreglæde med respekt for miljøet – Blue Lion
Peugeot har introduceret en klima- og miljøstandard – ”Blue Lion”, der betyder, at alle biler skal leve op til tre skrappe krav: En CO2-udledning på maksimalt 130 g/km, en renlig og ansvarlig produktion – også hos underleverandørerne og mindst 95 % af bilerne skal kunne genbruges og genvindes. 12 modeller fra Peugeots modelprogram i Danmark er Blue Lion-modeller, og eksempelvis fås en Peugeot 308 1,6 HDi 90 HK med en CO2-udledning på kun 120 g/km og et brændstofforbrug på 22,2 km/l.
Peugeots fokus på klima og CO2-udledning har båret frugt, idet 63 % af salget i 2008 var Blue Lion-modeller.

En vigtig faktor for Peugeots position i 2008 har desuden været det brede diesel motorprogram, der med sine effektive og brændstofbesparende motorer har appelleret til rigtig mange miljøbevidste kunder. Peugeots dieselsalg af personbiler udgjorde hele 69 % af mærkets samlede salg.

Guldkarameller og en attraktiv finansiering til kunderne
Peugeot fejrer førstepladsen ved at takke sine kunder for tilliden ved at uddele Toms Guldkarameller til alle Peugeot-ejere. Fra den 23. januar til den 6. februar kan man logge på www.peugeot.dk/guld og tilmelde sig hos sin nærmeste Peugeot-forhandler, hvor man kan hente en pose Toms Guldkarameller fra den 8. februar så længe lager haves.

Som en ekstra tak til kunderne tilbyder Peugeot Finans en meget attraktiv finansiering. Fra den 23. januar til 9. februar vil det være muligt at få finansieret sine nye Peugeot til en fast rente på 5,95 % i hele lånets løbetid. (Betingelser: Åop 8–10,78, 84 måneder og 20 % i udbetaling).

En optimistisk start på det nye år
Peugeot er kommet godt fra start og har efter de første uger en markedsandel på 13,7 %. 2009 vil over hele året byde på en perlerække af  nye spændende og innovative modeller i flere forskellige segmenter, så der er udsigt til endnu et år med køreglæde i centrum.