Ledelsen hos Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG i Stuttgart har truffet beslutning om, hvor den femte model i Porsche sortimentet skal bygges: Den nye model med projektnavnet "Cajun" vil blive bygget på Porsche fabrikken i Leipzig. Projektgruppen med autorisation fra direktionen, er blevet bedt om at gøre planerne om udvidelsen af fabrikken i Leipzig færdige, så den vil indeholde et komplet produktionsområde for "Cajun" med samlebånd og lakeringsfacilitet. Det er forventet, at produktionen af "Cajun" vil skabe 100.000 nye jobs i Leipzig samt hos Porsche i Zuffenhausen og Weissach. Byggegodkendelse fra myndighederne forventes i 2011 og derefter kan konstruktionen af den 400 hektar store fabrik begynde.


"Under produktionen af Cayenne og Panamera har Leipzig fabrikken bevist, at den kan fabrikere modeller af den højeste kvalitet", siger Mathias Müller, bestyrelsesformand hos Porsche AG. "Beslutningen om at bruge denne lokation beviser vores tro på de færdigheder, som vores kolleger i Leipzig besidder, og er på samme tid et bidrag til den økonomiske fremgang i regionen".

Uwe Hück, formand for samarbejdsudvalget i kommunen siger: " Jeg er glad for, at jeg nu kan læne mig afslappet tilbage. Vi har haft hårde men retfærdige forhandlinger. Arbejdernes repræsentanter har altid været overbevist om, at det er det værd at få produktionen af "Cajun" til fabrikken i Leipzig. I sidste ende er det den høje produktivitet og fleksibilitet hos de ansatte, som har overbevist direktionen og projektgruppen om, at vi kan producere "Cajun" i Leipzig". Vi er derfor meget glade for, at bestyrelsen autoriserede ledelsen til at udvide fabrikken i Leipzig til en fuldt udbygget facilitet. Produktionen af "Cajun" er et godt tegn for Leipzig. Vi kan dog ikke hvile nu, for vi må påbegynde samtaler om at udbygge fabrikken i Zuffenhausen, så vi kan tilpasse os den fremtidige udvikling".

Burkhard Jung, borgmester i Leipzig siger: "Beslutningen som Porsche AG har taget beviser igen, at Leipzig med sin professionelle administration er en attraktiv storby, et fremtidigt internationalt virksomhedsområde".

Med den effektive og agile "Cajun" udvider Porsche AG sit internationalt efterspurgte SUV segment. Den nye generation af Cayenne har formået at forstærke sin markedsposition, som den mest succesrige og sportslige off-road model i sit segment og den let håndterbare typiske Porsche "Cajun" vil være en attraktiv tilføjelse, som vil skabe yderligere momentum.

Siden dens åbning i 2002 har den højteknologiske fabrik i Leipzig produceret Cayenne. Efter den første udvidelse i 2009 har den også produceret den firesædede Gran Turismo Panamera. Den bliver produceret i en mixet modeltype med det sporty off-road køretøj. Indtil i dag har Porsche investeret omkring 280 millioner euro i Leipzig.