Porsche udvider den succesfulde Porsche Cayenne modelrække
Med den nye Porsche Cayenne GTS understreger Dr. Ing. H.c. F. Porsche AG endnu engang modelrækkens fremtrædende stilling i det sportige SUV segment. Den nye model, der bliver vist for første gang på Frankfurt Motor Show 2007, har en forbedret 4,8 liter V8 motor. Den har desuden en specialudviklet undervogn, der er 24 mm lavere end standard.
Det er første gang, at det elektronisk styrede dæmpersystem Porsche Active Suspension Management (PASM), med stålfjedrer, tilbydes i en Porsche Cayenne. Denne kombination har tidligere være forbeholdt Porsches sportsvogne.

Porsche Cayenne GTS har en 4,8 liter motor med direkte benzinindsprøjtning og 405 HK ved 6.500 omdrejninger pr. minut – således har den 20 HK mere end Porsche Cayenne S. Det maksimale drejningsmoment forbliver med 500 Nm og 3.500 omdrejninger pr. minut uforandret.

Porsches hidtil mest sportige Porsche Cayenne leveres med 6-trins manuel gearkasse som standard og et kortere udvekslingsforhold end Porsche Cayenne S (4,1:1 i modsætning til 3,55:1). Porsche Cayenne GTS accelerer således fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder, hvilket er præcist 0,5 sekunder hurtigere end Porsche Cayenne S.

Porsche Cayenne GTS er desuden seriemæssigt udstyret med det permanente firhjulstræk Porsche Traction Management (PTM) og det tilpasningsdygtige PASM. Sammen med det valgbare luftaffjedringssystem forbedrer det aktive krængningsstabilisatorsystem Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) styringen og kørekomforten. De nyudviklede 12-vejs justerbare sportssæder samt Alcantara læderet i kabinen betoner det sportige interiør.

Den nye Porsche Cayenne GTS er let genkendelig: Front- & hækparti er identisk med Porsche Cayenne Turbo, og skærmkanterne, der er blevet forstørret med 14 mm, giver god plads til de 21” letmetalsfælge og dæk i størrelsen 295/35 R21. Man har ydermere reserveret to nye farver eksklusivt til Porsche Cayenne GTS: GTS Rød og Nordic Gold Metallic.

Den nye Porsche Cayenne model har med Tiptronic gearkasse et gennemsnitligt forbrug på 13,9 liter/100 km i henhold til EU standarder.

Porsche Cayenne GTS kan opleves hos Danmarks tre autoriserede Porsche Centre fra 2008, men kan bestilles allerede nu.
Pris inklusive danske afgifter og moms er for Porsche Cayenne GTS kr. 1.619.207.
Pris for Porsche Cayenne GTS Van kr. 823.155, ekskl. moms.