Bestyrelsen i Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG har givet grønt lys til en længe ventet udvidelse af Porsche Cayenne modelrækken. Allerede fra februar 2009 vil sportsvognfabrikanten lancere den nye Porsche Cayenne Diesel, der giver sportsorienteret SUV-kunder en enestående mulighed for at nyde Porsche Cayennes fabelagtige køreegenskaber, nu også med dieselmotor.
Beslutningen er truffet med de mange lovændringer inden for det europæiske marked for øje, idet disse i mange lande resulterer i en afgiftsfavorisering af biler med diesel motor. Ydermere har Porsches aktieandel i Volkswagen Group, verdens største producent af moderne dieselmotorer til personbiler, åbnet nye muligheder for en tilfredsstillende udnyttelse af diesel-teknologien.


Porsches nye Cayenne vil blive udstyret med en 3-liters V6-dieselmotor med turbo. Motoren er hentet hos Audi AG og yder 240 hk. Det gennemsnitlige brændstofforbrug er 10,8 km/l med en CO2-udledning på 244 gram per kørt kilometer. Den hurtige og direkte speederrespons leverer sammen med dieselmotorens velkendte høje drejningsmoment de præstationer, der forventes af en sportslig terrængående SUV som Porsche Cayenne. Motorens maksimale drejningsmoment på 550 Nm komplementerer de velafstemte køreegenskaber og undervognens højde grad af kontrol er leveringsdygtige i den rendyrket køreglæde, der er så typisk for enhver Porsche. Porsche Cayenne Diesel kommer standard med samme 6-trins Tiptronic S automat gearkasse, der findes i resten af Cayenne-familien.

Med den nye Porsche Cayenne Diesel ønsker Porsche ikke blot at fastholde, men samtidig viderebygge på sin succes og position som benchmark i SUV-segmentet. Alene i finansåret 2007/2008 blev der solgt 45.478 nye Porsche Cayenne-modeller fordelt på indtil nu fem forskellige versioner. Med introduktionen af Porsche Cayenne Diesel ønsker Porsche endvidere at fortsætte firmaets stræben efter reducering i brændstofforbruget. I foråret 2007 blev motorprogrammet i den nye generation af Porsche Cayenne udstyret med direkte benzinindsprøjtning, der forbruger op til 15 procent mindre brændstof end tidligere. I sommeren 2008 fulgte 911-familien efter med nye boxer-motorer med direkte benzinindsprøjtning. Sidst, men ikke mindst arbejder Porsche med en hybrid-version af Cayenne, der vil have et gennemsnitligt forbrug på 11,1 km/l og ventes klar til lancering inden årtiet udløber.   

Den nye Porsche Cayenne Diesel kan opleves hos Danmarks tre autoriserede Porsche Centre fra februar 2009, men kan allerede nu bestilles til priser, der starter fra 1.169.190 kroner. Som Van koster Porsche Cayenne Diesel 638.488 kroner eksklusive moms og 738.699 kroner inklusive moms.