Porsche hylder klassiker med ny Porsche Boxster RS 60 Spyder

I starten af december lancerer Dr. Ing. H. c. F. Porsche AG på Bologna Motor Show en ny udgave af centermotorsportsvognen Porsche Boxster. Modellen kommer til at hedde Porsche Boxster RS 60 Spyder og har hentet såvel farve, design som filosofi fra Porsches motorsportæra i 1960´erne. Den oprindelige Porsche 718 RS 60 Spyder blev efter utallige sejre i sin egen klasse også i stand til at slå sine modstandere i de store kategorier. Her fik den sin første samlede sejr i 1960 i et af de mest prestigefyldte langdistanceløb i konstruktørernes mesterskab på det amerikanske marked, hvor Hans Hermann/Olivier Gendenbien sejrede i det traditionsrige Sebring 12- timer i Florida.

Den nye Porsche Boxster RS 60 Spyder genoptager således den så succesfulde sportsvogns momentum og purisme. Fronten er hentet fra Porsches SportDesign pakke og adskiller tydeligt RS 60 Spyder fra Boxster S. Et modificeret udstødningssystem bestående af sportsudstødning med dobbelte enderør øger ydelsen til 303 HK. Spacerne får de 19” SportDesign hjul, der er standard, til at fremstå endnu mere markante i hjulkasserne. Porsches velkendte affjedringssystem, Porsche Active Suspension Management, der naturligvis også er standard, sikrer en sportig og komfortabel køreglæde til hver en tid.

Farven GT sølvmetal betones af kontrasten til kabinens Carrera-røde naturlæder samt kaleche – ligeledes i rød. Alternativt er der mulighed for at vælge mørkegråt naturlæder til kabinen sammen med sort tagbeklædning.
Specialmodellens features og udstyr er ligeledes specielle og sofistikerede. Indstigningslister i rustfrit stål med indskriften ”RS 60 Spyder”, ekstra sportig gearstang, specielle perforeringer centralt i sportssæderne, i dørbeklædningerne samt i beklædningen på rat og håndbremse understreger den sportige og eksklusive karakter.

Ikke mindre sportigt er designet på instrumenterne, der ligeledes er lakeret i GT sølvmetal. Ved at udelade den beskærmende instrumenturkappe fremstår den store centrale omdrejningstæller og de to cirkulære instrumentskiver unikke og puristiske og formidler således en usædvanlig sportsvognsatmosfære i cockpittet. Det specielle udtryk forstærkes yderligere af raffinerede detaljer som eksempelvis forruderamme i sort samt røde baglygteglas. Midterkonsollen, den bageste del af forsæderne og styrtbøjler er alle lakeret i GT sølvmetal og harmonerer derved perfekt til de sølvfarvede sikkerhedsseler.

Ganske passende til modelbetegnelsen er produktionen af den nye Porsche Boxster RS 60 Spyder begrænset til 1.960. Modellen kan allerede nu bestilles hos Danmarks tre autoriserede Porsche Centre, hvor de få biler, der forventes at komme til Danmark, også vil kunne ses til marts 2008.

Pris inklusive danske afgifter og moms er kr. 1.332.996,-.