Efter aftale med de tyske færdselsmyndigheder (Kraftfahrtbundesamt (KBA)) tilbagekalder Porsche biler af typen Cayenne med 3,0-liters V6-dieselmotor, emissionsklasse EU6. Baggrunden for tilbagekaldelsen er, at sportsvognsproducenten i forbindelse med interne undersøgelser har konstateret uregelmæssigheder i motorstyringssoftwaren, hvilket man aktivt har meddelt KBA. Der er indgået en aftale med myndighederne om afhjælpning af disse uregelmæssigheder ved hjælp af en softwareopdatering i forbindelse med en tilbagekaldelse. I Europa er ca. 21.500 biler fra produktionsår 2014-2017 berørt – heraf 6.000 i Tyskland. Porsche udvikler og producerer ikke selv dieselmotorer. Som bilproducent påtager Porsche sig det fulde ansvar overfor kunderne. For Porsche er det meget vigtigt at opfylde kundernes forventninger til kvalitet, integritet og service fuldt ud.

Tilbagekaldelsen vil formentlig starte i efteråret 2017, efter at KBA har godkendt den foreslåede tekniske softwareopdatering, og afhjælpningen vil blive afsluttet så hurtigt som muligt. Ejerne af bilerne vil blive kontaktet direkte af deres ansvarlige Porsche partner. Værkstedsbesøget, som er uden omkostninger, vil efter aftale finde sted hurtigst muligt og vare ca. 1 time.

Uafhængigt af den aftalte tilbagekaldelse gennemfører Porsche desuden en intern undersøgelse af koncernens biler og vil bruge denne undersøgelse til at gennemføre optimeringer. Desuden samarbejder koncernen i alle anliggender tæt med myndighederne – især Kraftfahrtbundesamt.