Automobili Lamborghini tog endnu et succesfuldt skridt i sin mere end 50-årige historie, med det netop offentliggjorte regnskab for 2013. Produktionen steg fra 2.083 til 2.121 enheder, hvilket er det tredje år i træk med salgsmæssig fremgang. Det er også et resultat, der går stik imod de trends, der lige nu hersker på markedet for superbiler.


Omsætningen voksede samtidig 8 procent fra 469 millioner euro til 508 millioner euro. Den kraftige stigning i omsætning i forhold til stigningen af produktionen kan forklares med fordelingen mellem V12- og V10-modeller. I 2013 steg produktionen af Aventador LP700-4 til 1.001 enheder, hvilket er ny rekord for en 12-cylindret Lamborghini, og repræsenterer en stigning på 9 procent i forhold til 2012. Selv her, to og et halvt år efter at den nye Aventador blev introduceret, er ordrebøgerne stadig fyldt de næste 12 måneder frem.


Selvom det var modellens sidste år i produktion, noterede Lamborghini Gallardo også et imponerede stabilt salg. I alt blev der produceret 1.120 Gallardo i 2013, mod 1.161 i 2012. Med et samlet salg på 14.022 eksemplarer, gør det Gallardo til den mest succesfulde model i Lamborghinis historie.


”Det samme år, som vi kunne fejre vores 50-års jubilæum, har Automobili Lamborghini leveret et solidt resultat, der bekræfter styrken på vores brand og kommercielle strategi. I dag har Lamborghini en lys fremtid og et solidt økonomisk fundament. Med vores meget attraktive og nye modelprogram, samt vedvarende investeringer på mere end 20 procent af vores omsætning i produktudvikling og nye produktionsfaciliteter, forventer vi yderligere vækst i de kommende år,” sagde Stephan Winkelman, præsident og CEO for Automobili Lamborghini.


Lamborghini er et globalt brand, og salget er jævnt fordelt mellem Europa, USA og Asien. Det gør det muligt at reagere hurtigt og fleksibelt på udslag på de enkelte markeder, i det øjeblik de opstår.


I 2013 fortsatte Automobili Lamborghini sin filosofi med at udvide både sine produktionsfaciliteter og antallet af ansatte. Således blev der skabt 100 arbejdspladser på fabrikken i Sant’Agata Bolognese, der nu beskæftiger 1.029 medarbejdere i alt. Samtidig blev Automobili Lamborghini tildelt to prestigefyldte priser. Som den første italienske bilproducent modtog Lamborghini prisen som ”Top Employer Italia 2014” samt den såkaldte ”Ethical Company Award.”


Efterfølgeren til Gallardo, den nye Lamborghini Huracán, fik sin officielle debut på den internationale biludstilling i Genève i starten af marts, og er blevet overstrømmende modtaget på alle markeder. Selv før den officielle debut, havde Lamborghini modtaget mere end 1.000 forudbestillinger af den nye model, hvis innovative design sætter nye standarder i klassen.