Saab 9-4X BioPower Concept har netop haft premiere på biludstillingen i Detroit i USA. Bilen har det nye avancerede 4-hjulstræk fra 9-3 serien og BioPower motor til E85 brændstof, der i konceptbilen yder 300 hk. 

Den nye konceptbil fra Saab med navnet 9-4X er den første Saab af den såkaldte crossover type, der blander kvaliteterne fra en almindelig personbil med fleksibiliteten i en højbenet 4-hjulstrækker. Bilen kombinerer stilrent design med avanceret teknologi i form af det nye Saab 4-hjulstræk, der også bruges i 9-3 serien og en 2,0 liters BioPower motor, der er god for 300 hk og 400 Nm med det miljøvenlige E85 brændstof.  4-hjulstrækket er med elektronisk spærredifferentiale på baghjulene, og kan derfor både regulere trækket mellem for- og bagaksel samt individuelt mellem de bageste hjul alt efter underlagets beskaffenhed. I praksis er 4-hjulstrækket et ekstra plus for sikkerheden og køredynamikken.
Konceptbilen er et klart signal om, hvad Saab står for og et vigtigt skridt for os på vejen mod at kunne markedsføre en ny Saab i et for os nyt segment, siger Saab’s topchef Jan-Åke Jonsson.
 
Bilens design er holdt i et stilrent skandinavisk formsprog, som er typisk for Saab. Den er for eksempel uden lister og tagbøjler. Fronten og andre stilelementer er inspireret af en anden konceptbil, Aero X fra 2006.

Bilen har et nyt lastesystem til ski, som Saab har udviklet i samarbejde med skiproducenten Salomon. Det består af en særlig skiholder udført i aluminium, der kan trækkes ud af bagagerummet for at gøre det lettere at fastgøre skiene, op til tre par med stave. Under gulvet er der et rum til skistøvler, og hele bagagerummet er beklædt med en gummilignende materiale, der er nemt at rengøre.
Saab 9-4X BioPower Concept er udviklet under ledelsen af designer Anthony Lo, der er designchef hos General Motors i Europa, i samarbejde med designere og ingeniører hos Saab i Trollhättan i Sverige.

Kabine er også inspireret af Aero X med en separat startknap og nyudviklet ”infotainmentkontrol”. Saab 9-4X har som de serieproducerede Saab grønt instrumentlys, som også kandes fra cockpittet i fly, og der er flere antydninger af Saab’s fortid som del af en flyfabrik blandt andet er speedometer, der minder om en højdemåler, og egerne i rattet, der ligner flyvinger.