Saab 9-5 og Saab 9-3 hatchback er de sikreste biler ifølge svensk undersøgelse af virkelige uheld

De to modeller får betegnelsen ”Sikreste Bil i Sverige” i en undersøgelse, gennemført af Sveriges største forskringsselskab, Folksam

Det største forsikringsselskab i Sverige, Folksam, offentliggør hvert andet år en rapport med navnet ”Hvor Sikker er din bil” (Hur säker är bilen?) med erfaringer fra personuheld i biler på svenske veje.

Ved at vinde Folksams ”Sikreste Bil” pris understreges det at de to Saab modeller 9-5 og 9-3 hachcback har den laveste risiko for kvæstelser.

Resultaterne er baseret på analyser af 94.100 bil-til-bil uheld på svenske veje siden 1994, med flere end 35.400 implicerede personer i de ramte biler. Et risikotal er kalkuleret for hver bilmodel. Undersøgelsen medtager 138 forskellige bilmodeller.

Foruden den samlede vinderplads besatte de to modeller topplaceringerne indenfor hver af deres segmenter, store og mellemstore biler. Saab 9-5 vandt også for to år siden.

Per Lenhoff, chef for Crash Safety Development hos Saab Automobile siger bl.a.: ”Folksam rapporten er igen en uvildig bekræftelse på, at vor langsigtede indsats bærer frugt, at vi baserer vores tekniske udvikling på virkelige uheldssituationer. Vores database rummer nu data om flere end 6.100 uheld på svenske veje, og vi kan ”genskabe” dem med computere og gentage dem i vores testlaboratorium til nærmere undersøgelse.

Saab 9-3 SportSedan er endnu ikke med i undersøgelsen, da talmaterialet er for lille, men den forventes at være endnu bedre end forgængeren.