Danmarkspremiere på den nye SEAT Altea Freetrack på ”Biler for Alle” i Herning

Når dørene slås op den 25. oktober for Skandinaviens største biludstilling ”Biler for Alle” i Herning, står SEAT klar med den nye Altea Freetrack, der vil kunne fås med kraftfulde og miljøvenlige motorer til personbilspriser fra 382.990,-

Under det velkendte slogan ”auto emoción” byder SEAT velkommen på en stand holdt i sort og rødt. Her står hele SEAT’s nye modelprogram, inklusive den nye Altea Freetrack, der er klar til at gøre op med firehjulstrækker fordommene og vise publikum, at den nye generation all-road biler sagtens kan være sikre, miljøvenlige og fleksible, uden at være kedelige.

Med udgangspunkt i Walter de Silvas unikke Altea bildesign, har den nye Freetrack fået moderne all-road karakter med kraftige sidepaneler og kofangere, samt specielle 17” alufælge. Frihøjden er øget med 40 mm og den fritidsorienterede bilmodel leveres med avanceret Haldex firehjulstræk, der overfører op til 50% af kraften til baghjulene hvis situationen kræver det.

Freetrack fås med en hurtig 200 hk benzin TFSI motor og firehjulstræk til 499.990,- kroner på hvide plader.

Den turboladede 16 ventilede 2 liter benzinmotor giver Freetrack en tophastighed på 214 km/t og en 0–100 km/t acceleration på 7,5 sekunder.

På dieselsiden fås Freetrack med en 170 hk 2.0 TDI til 457.990,- som personbil. Modellen fås også uden firehjulstræk med en 140 hk TDI til 382.550,- som personbil.

Den 170 hk stærke turbodiesel version er med en tophastighed på 204 km/t, næsten lige så hurtig som benzinversionen og accelererer fra 0-100 km/t på kun 8,7 sekunder.

Med et gennemsnitligt brændstofforbrug på 14,7 km/l (knapt 18 km/l ved landevejskørsel) og et miljøvenligt dieselpartikelfilter, byder den 170 hk stærke Freetrack TDI både på righoldig motorkraft, god brændstoføkonomi og en partikelfri udstødning, der lever op til selv de skrappeste emissionskrav.

Freetracks righoldige udstyrsliste omfatter blandt andet et avanceret bi-zone klimaanlæg, regn- og parkeringssensor, fartpilot samt ratbetjent MP3/radio. På sikkerhedsfronten er Freetrack forsynet med 5-stjernet crashtest resultat, avanceret ESP, 6 airbags, elektromekanisk styretøj og elektronisk dæktryksmåler. Til glæde for den aktive familie er Freetrack 2WD udstyret med et 532 liter stort bagagerum og justerbare bagsæder. Freetrack 4WD har et 490 liter stort bagagerum med en funktionel dobbeltbund og leveres desuden standard med en integreret 7” multimedie skærm.

Den nye Freetrack vil i kunne fås som personbil hos de danske SEAT forhandlere fra primo november.