Den sidste supersportsvogn Lexus LFA i Europa har fundet sin ejermand. Således blev det potente køretøj med 560 hestekræfter fra det japanske luksusbilmærke Lexus i dag leveret til en kunde i Schweiz. Det var samtidig LFA nummer 493 ud af i alt 500 producerede modeller globalt set. De sidste syv modeller får ejere uden for Europa.


Schweiziske Nicolas Schilling har formentlig haft det ekstra store smil på i dag. Han er nemlig den heldige ejer af den sidste fabriksnye supersportsvogn Lexus LFA solgt i Europa. Det er ikke helt tilfældigt, at valget faldt på den rå og virile Lexus. Nicolas Schilling elsker nemlig Japan og eksporterer franske og italienske vine til Lexus’ hjemland. Derudover er han også indehaver af den første japanske restuarant i Schweiz.

”Jeg blev først facineret af designet på LFA, men da jeg så hørte lyden fra motoren på denne betagende maskine, vidste jeg bare, at det var min drømmebil,” siger den nybagte supersportsvogns-ejer, der er fuld af beundring over sit nye køretøj.

”LFA står for mig for vidtrækkende innovativ teknologi, ubetinget passion og beslutsomhed, alt sammen pakket ind i rendyrket elegance. Det er ganske enkelt en verdensklassebil,” mener Nicolas Schilling.

Hans nye bil, der altså bliver den sidste fabriksnye Lexus LFA leveret i Europa, er samtidig nummer 493 fra fabrikken i Japan ud af i alt 500 håndsamlede modeller. De resterende syv biler bliver leveret uden for Europa. Den første Lexus LFA blev leveret i februar 2011, og der er i alt solgt 40 Lexus LFA i Europa – inklusive fire udgaver med den særlige Nürburgringpakke, som medfører 572 hestekræfter og diverse andre endnu skarpere sportslige indstillinger og designfeatures.

Har købt tre Lexus LFA
En europæiske kunde er den eneste i verden, der har købt tre eksemplarer af Lexus LFA, mens to andre bestilte en LFA mere efter at have modtaget deres første. Hvid er den ubetinget mest populære farve til LFA i Europa med i alt 14 solgte biler efterfulgt af fem sorte og fire perlerøde LFA’er. Chancen for at se en Lexus LFA på vejen er størst i Tyskland, hvor hele 15 modeller af den luksuriøse supersportsvogn er indregistreret. Herefter følger Schweiz med seks Lexus LFA, England med fem, Holland med fire og Frankrig med tre.

Norge er det eneste land i Norden, der har solgt en Lexus LFA. Prisen for standardudgaven af LFA i Danmark er da også hele 8 millioner kroner, mens udgaven med Nürburgringpakken har en salgspris på 11 millioner kroner.