Det eksklusive Japanske bilmærke viser Den nye store SUV B9 Tribeca

Den nye store SUV model der bærer navnet B9 Tribeca bliver nemlig først introduceret i Danmark i slutningen af Oktober i år, hvor den blandt andet skal konkurrere mod biler som BMW X3-X5, Mercedes ML, Volvo XC90, og Lexus RX.

” Den europæiske version begynder først at blive produceret til sommer” fortæller den ansvarlige for Subaru i Danmark, Steffen Arnt og fortsætter: ” men vi har været så heldige at kunne skaffe en fra Canada, hvor den har været solgt siden efteråret. Bilen bliver ændret på en del punkter til Europa, men de fleste er usynlige, eller i småtingsafdelingen, så derfor kan vi trygt vise den frem”

B9 Tribeca’en vil kunne købes både som både personbil med 5 eller 7 sæder, eller som Van på Gule plader. Det er en eksklusiv sag med 3,0 liters 6 cylindret DOHC boksermotor på 245 hestekræfter ved 6.600 omdr. og et moment på 297 Nm ved 4.200 omdr.. Den fås udelukkende med 5 trins automatisk gearkasse med SPORTSHIFT, mulighed for sekventiel manuel kontrol. Som alle Subaru’er er den naturligvis også udstyret med det berømte ”symmetrical AWD” som er Subaru’s permanente 4 hjulstræk med centerdifferentiale og VDC, Vehicle Dynamics control, der er et avanceret 4 hjuls ESP system. Sikkerheden er også på plads med fuld besætning af airbags inklusive gardin airbags, med ”Roll over sensor”

B9 er selvfølgelig også udstyret med alskens luksusudstyr, vi nævner i flæng, 2-zone klimaanlæg, læderindtræk, DVD navigation med touch screen, bak kamera, stort musikanlæg med 9 højttalere 6 cd skifter, samt mulighed for tilslutning af MP3 afspiller, loftmonteret DVD Entertainment anlæg til bagsæde passagererne, hvor man også kan tilslutte playstation og lignende, der kan gøre rejsetiden kortere for utålmodige børn på ferierejsen.Den store bil på knap 5 meter ruller på 18 tommer aluminiumsfælge, og skulle have nogle køreegenskaber, som beskrives som helt enestående for denne type køretøjer. Helt billig bliver den heller ikke, og selv om priserne slet ikke er på plads endnu, gisnes der om ca. 400.000 som Varebil og omkring det dobbelte på hvide plader.