KIA kunderne kommer til at nyde godt af markant reducerede CO2 -emissioner og bedre brænd-stoføkonomi i næste generation af Picanto, når den nyeste udgave af koncernens hatchback i A-segmentet senere i år kommer til salg i hele verden.

Når den nye Picanto i marts har verdenspremiere på biludstillingen i Geneve, er designet og kon-struktionen helt ændret med en styling, som udtrykker soliditet og modenhed.  Den er længere end forgængeren, og akselafstanden er øget, så kabinen i den nye Picanto vil være mere komfortabel, samtidig med at bagagerumskapaciteten er øget med 27 %. Den nye Picanto tilbydes for første gang både som 3- og 5-dørs og omdefinerer helt sin position som en af de mest konkurrencedygtige biler i verden i bybilernes A-segment.

Køberne til den nye Picanto vil – afhængigt af landet – kunne vælge mellem fire helt nye og super-effektive motorer – tre udgaver af den 1,0-liters, 3-cylindrede Kappa-motor (benzin, flex fuel og bi-fuel) og en 1,2-liters, 4-cylindret Kappa-benzinmotor.

Motorerne yder mellem 69-85 hk, og det maksimale drejningsmoment er mellem 94-121 Nm.  Udstød-ningsemissionerne er blevet reduceret markant, så de almindelige versioner i Picanto-modelrækken vil have en CO2-emission mellem 95-105 g/km. Bi-fuel 1,0-liters motoren yder 82 hk og har et drejningsmo-ment på 94 Nm.  Brændstoføkonomien bliver mellem 16,9-23,8 km/l, hvilket bidrager til lave driftsomkost-ninger.

I Europa vil alle versioner være tilgængelige med KIAs brændstofbesparende ISG-teknologier, så emissio-nerne reduceres til mellem 90-100 g/km – så alle versionerne kan nyde godt af emissionsbaserede afgifts-reduceringer i de lande, hvor det er relevant – og brændstoføkonomien forbedres til 17,9-24,4 km/l.

Motorerne fås afhængigt af land i kombination med enten en 5-trins manuel gearkasse eller en 4-trins automatisk gearkasse.

Den nye Picanto vil helt sikkert blive en konkurrencedygtig nyhed i A-segmentet.  Foruden de nye supereffektive motorer har den et markant eksteriør, et sofistikeret interiør og masser af komfort og sikkerhedsudstyr som i en større bil – blandt andet LED-kørelys, startknap til motoren og intelligent nøgle, grebsudformede udvendige dørhåndtag og seks eller syv airbags afhængigt af land.