SUV segmentet er voksende, og langt de fleste bilmærker har efterhånden én eller to SUV modeller i programmet. Det gælder nu også Bentley, som netop har løftet sløret for en ekstrem luksus SUV kaldet Bentley Bentayga. Et stort prestigeprojekt for den britiske bilproducent, som har brugt i omegnen af ni milliarder kroner på at udvikle den nye SUV. Der er da også tale om en bil ud over det sædvanlige, hvilket en motor med 600 hestekræfter, en acceleration fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder og en topfart på 301 km/t vidner meget godt om. Netop topfarten på 301 km/t er vigtig for Bentley, da det er med til at sikre den nye Bentayga titlen som verdens hurtigste SUV. En titel Porsche Cayenne Turbo S tidligere havde med en topfart på 300 km/t. Prisen for den nye Bentley forventes dog også at begynde på over 3.000.000 kroner, så det bliver ikke en bil, man møder på daglig basis på de danske veje. I stedet kan den nye Bentley Bentayga skrive sig ind i rækken af nyere luksus SUV"er de fleste danskere kun kan drømme om. Vi har fundet to andre eksemplar på biltorvet.dk, men listen er selvfølgelig noget længere.

Voldsom Volvo

Volvo har altid været kendt for at lave sikre og solide biler, og det seneste skud på den svenske stamme er den nye luksus SUV Volvo XC90. En bil, som sætter helt nye standarder, når det drejer sig om sikkerhed og komfort. Volvo XC90 kom blandt andet med to verdensnyheder på sikkerhedsfronten, da den blev præsenteret, Bilen bremser selv op for modkørende, man ikke har set, hvis man er ved at svinge til venstre, og så kompenserer forsædernes opbygning de store kræfter, der ofte belaster rygsøjlen, hvis man kører af vejen, og bilen tumler ud i rabatten. Volvo XC90 er desuden den første Volvo model siden 2002, som udelukkende er udviklet af og baseret på Volvos platform, og det kan man se på det smukke design, som både går igen udenpå og i kabinen. Prisen er dog desværre også på et niveau, hvor de færreste danskere kan være med, og sammen med de mange fremragende egenskaber, så kvalificerer det i høj grad Volvo XC90 til en plads på listen over drømme SUV"er, de færreste danskere har råd til, medmindre man vil investere i en ældre model på brugtbilsmarkedet.

Du kan se mere til Volvo XC90 her

Power Porsche

Der er som nævnt tidligere mange SUV"ere, der er kvalificeret til listen, men vi har i denne omgang valgt Porsche Macan Turbo. Her er nemlig tale om det ypperste, når det drejer sig om den mindre SUV Porsche Macan. Mindre i forhold til den mere kendte og udbredte Cayenne, men Porsche Macan Turbo har det hele. Smukt design, masser af power og fantastiske køreegenskaber, som burde placere den i toppen af listen hos alle dem, som drømmer om en mindre SUV, men den har også en pris, der for de fleste lader det blive ved en drøm. Hvis man vil købe en Macan Turbo som personbil fra ny, så skal man som minimum finde 1.550.000 kroner i pengepungen, og det er sammen med de mange super egenskaber med til at placere Porsche Macan Turbo på listen over drømme SUV"ere, hvor det desværre bliver ved drømmen

Du kan se mere til Porsche Macan Turbo her