Denne nyhed handler ikke så meget om biler, og så alligevel lidt. Den drejer sig nemlig om Tesla, der udover deres biler og Tesla Powerwall nu også tilbyder solcelle tagsten, som kan kombineres med netop Tesla Powerwall.

 

De nye tagsten få i to varianter, en der fungerer som solcelle og en der bare er en almindelig tagsten. De to sten ligner hinanden og fra gadeniveau vil det ikke være muligt at skelne de to varianter fra hinanden, hvilket giver et ensartet look. På denne måde kan du have solceller på taget uden at have solceller (synlige, red.) på taget. Kombineret med Powerwall kan du gemme den energi du opsamler i løbet af dagen og derved have nok strøm til hele huset (og bilen, red.) og derved være uafhængig af det offentlige el-net.

 

Ifølge Tesla så ender prisen pr. m2 på cirka 450 kroner. Det lyder umiddelbart af en del – men trækker du det du sparer på elregningen fra, så begynder regnestykket at se noget anderledes ud. Tesla giver garanti i form af husets levetid eller uendeligt. ”Whichever comes first.”, som de siger.

 

Tesla tager allerede nu imod ordre på deres nye tagsten og forventer at de første installationer vil blive foretaget i USA i starten af 2018.