Det går op og ned i showbizz – mens Tesla slår alle salgsrekorder med den nye Model 3, ryger skaberen Elon Musk hash på tv.

Opmærksomheden omkring Teslas direktør, Elon Musk, har nået nye højder. På et Youtube-talkshow røg den amerikanske forretningsmand hash og drak whisky for åben skærm sammen med værten Joe Rogan.

Tesla Model S100D – elektrisk elegance

Musk var ellers ikke synderligt populær blandt aktionærerne. For der var også noget med en twitter-besked, hvor Musk proklamerede, at han overvejede at forvandle Tesla fra en virksomhed, som alle kunne købe aktier i, til at gøre den privat, med den fordel at score en masse penge til at udbygge Tesla. For at gøre det, skal man have en masse penge i ryggen, og i Musk’s tweet påstod han, at finansieringen var sikret. Det var den ikke, men Teslas aktier steg stadig med over 12 procent på blot en dag. Men man må ikke lyve om den slags så nu kan Elon Musk så også forberede sig på en retssag om kursmanipulation.

Men hvis man ser bort fra det personlige fnidder omkring manden, som også er kendt som den virkelige Iron Man, så går det faktisk strålende for Tesla – nærmest bedre end nogensinde! Det skyldes den nye Model 3, som Tesla endelig sprøjter ud – det anslås, at man solgte 17.800 biler i august i USA. Til sammenligning solgte BMW 14.450 biler i samme måned – på tværs af alle modeller, undtaget SUV’erne.

Slår verdens mest solgte elbil
Selvom Tesla ikke har frigivet de officielle salgstal - de offentliggøres først i kvartalsregnskabet - så har Elon Musk sendt en mail til alle medarbejdere, hvor han bekræfter de gode toner.

- Vi star foran det mest fantastiske kvartal i vores historie, for vi er i færd med at bygge og levere mere end dobbelt så mange biler, som vi gjorde i forrige kvartal.

I juli solgte elbilproducenten 14.250 Model 3’er i USA, og det slår den hidtidige rekord, sat af Nissan, som solgte 30.200 Leaf-modeller på et enkelt år tilbage i 2014.

Elektrisk favorit - ny Nissan Leaf

I sin mail til medarbejderne, fortsætter Musk med store armbevægelser.

- Der vil være støj og ballade i medierne i et stykke tid. Bare ignorerer det. Resultaterne er det, der betyder noget, og vi skaber den mest voldsomme vækst i bilindustriens historie. Selv Ford Model T, der havde verdensrekorden som den hurtigst ekspanderende bilproduktion i historien, voksede ikke så hurtigt i salg eller produktion som Model 3.

Tesla trucking – elektrisk lastbil med 800 kilometer rækkevidde

Den officielle melding fra Tesla er, at leveringer af Model 3 i Europa starter i 2019 til en startpris på 225.585 kroner, men det er så uden dansk afgift, som til den tid formentlig vil være 40 procent.