USA er verdens største marked for SUV’er, og der findes ikke noget andet land i verden,  hvor denne multifacetterede all-round biltype vækker så varme følelser. Nu introducerer Volkswagen på Detroit Motor Show konceptbilen Tiguan GTE Active Concept , der er en forsmag på en ny generation af SUV’er. En 225 hk stærk og brændstoføkonomisk plug-in-hybrid-drivlinje med to el-motorer og en turboladet benzinmotor kan sende motorkraft til alle fire hjul – enten automatisk eller ved et tryk på en knap. Volkswagen demonstrerer plug-in-hybridsystemets potentiale med Tiguan GTE Active Concept, der har suveræne offroad-egenskaber, selv når den kun kører på strøm.
 

SUV modeloffensiv
Den fem-personers konceptbil er baseret på den nye og anden generation af Tiguan, der kickstarter en modeloffensiv af SUV’er fra Volkswagen. Med sin plug-in-hybrid-drivlinje og et nyudviklet infotainmentsystem (9,2” touchskærm med bevægelsesaktiverede funktioner og klar glasoverflade i høj kvalitet) demonstrerer Tiguan GTE Active Concept bredden i teknologien i næste generation af SUV’er. Anden generation af Tiguan vil byde på flere varianter end nogensinde og vil senere på året blive suppleret med en forlænget version, der har tre sæderækker og plads til syv personer.

 

Starter på strøm
Når du starter Tiguan GTE Active Concept, vil den altid først køre på strøm. Normalt vil den være baghjulstrukket, men opstår der risiko for hjulspind, kobles forhjulene til på en brøkdel af et sekund. Firehjulstræk kan også aktiveres ved, at føreren vælger offroad eller firehjulstræk via 4MOTION Active Control-funktionen på instrumentbordet, og i begge tilfælde kører Tiguan GTE Active Concept på strøm (hvis batteriet er tilstrækkeligt opladt). GTE Active Concept kan køre op til 32 km på strøm, men i kombination med benzinmotoren og en 64 liter tank er den samlede rækkevidde over 930 km.

Progressivt koncept
Volkswagen har konfigureret design, indretning/opbygning og de tekniske løsninger i Tiguan GTE Active Concept til at være lige så fremsynet som bilens plug-in-hybrid-drivlinje. Tiguan GTE Active Concept har et autentisk offroadlook, der takket være stilistisk præcision, perfektion og stramme proportioner får et kraftfuldt udtryk. Den nye Tiguan er den første SUV baseret på Volkswagen modulplatform (MQB), der demonstrerer innovativ pladsudnyttelse i kombinationen med plug-hybrid-drivlinjen. Tiguan GTE Active Concept er også sikkerhedsmæssigt med helt i front ved at være udstyret med assistentsystemer som Front Assist inklusiv City Emergency Brake og fodgængerovervågning, aktiv motorhjelm (reducerer skader på fodgænger/cyklister ved påkørsel), Lane Assist og Multikollisionsbremse.

Et andet højdepunkt i konceptbilen er det nye infotainmentsystem. I Tiguan GTE Active Concept præsenterer Volkswagen topmodellen i en ny generation af infotainmentsystemer, der har 9,2” touchskærm og - for første gang i denne bilklasse - berøringsfri bevægelsesaktiverede funktioner. Sammen med andre innovative detaljer som Active Info Display (digital instrumentering) og headup-display er interiøret i den nye Tiguan teknologisk state-of-the-art.

Om Tiguan GTE Active Concept bliver en realitet, kan kun fremtiden vise, men den nye Tiguan introduceres – foreløbig med benzin- og dieselmotorer (150-240 hk) – i Danmark i løbet af foråret.