For dem der følger Dakar 2017 må man sige, at det var en intens kamp over 9.000 km gennem Paraguay, Bolivia og Argentina i det seneste løb i Dakar 2017. Men, efter det hårde løb kunne tre Peugeot 3008 DKR cementere en hattrick-sejr til løverne, der kørte ind på både 1., 2. og 3. pladsen på det eftertragtede podie.

Det blev et usædvanlig tæt opløb mellem den rutinerede Dakar-vinder Stéphane Peterhansel og rally-verdensmesteren Sébastian Loeb, begge fra Team Peugeot Total.Erfaringen sejrede og Peterhansel vandt sin 13. Dakar-sejr med blot 5 min. over Loeb, der afsluttede Dakar 2017 med en sejr i sidste etape. Succesen for Team Peugeot Total blev fuldendt med en 3. plads til Cyril Despres, der efter at have vundet Dakar rally fem gange på to hjul, nu kom på podiet i bil-kategorien for første gang.

Team Peugeot Total vandt 9 etaper ud af 10 mulige.

Stéphane Peterhansel om sejren: ”Dette er en fantastisk sejr for PEUGEOT, og jeg har været henrykt over at have kørt så fantastisk en bil. Jeg var glad for, at Bruno Famin (Team Manager Peugeot Total) ikke gav nogle team-ordrer, så det var en åben kamp til det sidste. Der var hård konkurrence, ikke kun fra vores hold med tre andre stærke kørere, men også fra de andre hold. Min duel med Sébastian var intens og ret stressende, men samtidig havde vi det enormt sjovt, mens vi kørte. Det var ikke nemt på noget tidspunkt, for Sébastian har allerede bevist, at han er en vinder og han kører virkelig stærkt. Han har desuden masser af erfaring i at styre et løb, så det var ikke på noget tidspunkt en nem opgave for os, hvilket tydeligt fremgår af de få minutter, der adskilte os ved målstregen.”