Toyota Corolla

Toyota Corolla fylder 50 år

| Kristian Klarskov

Verdens vel nok mest populære personbil, Toyota Corolla, fylder gadebilledet de fleste steder rundt på jorden – og selv om modellen i Danmark skiftede navn til Auris for omkring ti år siden, kører der i dag fortsat op imod 40.000 Corollaer rundt på de danske veje. I disse dage fylder Corolla 50 år og storsælger fortsat i mange lande rundt omkring i verden.

Det var nok de færreste, der kunne forudse den udvikling, da Toyota i 1966 præsenterede den første generation af Toyota Corolla. I dag producerer over 13 lande den populære model, og årligt sælges 1,3 millioner biler i flere end 150 lande.

Toyota Motor Corporation blev grundlagt i 1937 med det formål at bidrage til udviklingen af den japanske bilindustri. Tre årtier senere -  i en tid hvor interessen for biler i Japan var stærkt stigende - kom Corolla til verden. I dag er i alt 44 millioner Corollaer solgt på verdensplan, og bilmodellen er dermed den ubestridt bedst sælgende.

”Overgår kundernes forventninger”, det har i særdeleshed været Toyotas designkoncept, det der har været med til at bane vejen for den succesfulde bilmodel; en tankegang, der den dag i dag stadig ligger bag udviklingen af Corolla.

Designkonceptet består i, at bilen – på en pointskala op til 100 – som minimum skal opnå gennemsnitligt 80 point, og helst mere, på forskellige parametre. Toyota tænker derfor konstant på at udvikle noget ekstra for at gøre bilen endnu mere tiltalende. Målet er nemlig altid, at bilen skal overstige kundernes forventning. Gennem de seneste fem årtier har Toyota fortsat den tankegang i udviklingen af alle bilgigantens modeller.

I Danmark er Corolla ikke blevet markedsført siden 2009, hvor nogle af de sidste fabriksnye sedan-udgaver kørte ud over kantstenen hos Toyota-forhandlerne. Den populære model er i dag afløst af modellen Auris, der både kan fås som kompakt hatchback og stationcar, og som var den første Toyota-model i Europa ud over Prius, der fik hybridteknologi.

Auris har altså overtaget stafetten fra Corolla. En helt ny og anden generation så lyset for fire år siden, og i fjor fik Auris et større facelift, så den i dag fremstår både moderne og up-to-date. Successen kan ses i salgstallene, hvor Auris i år sælger som aldrig nogensinde før.

Toyota Corolla på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Corolla 1,3 XLi
NYHED
4.800 kr.
Toyota Corolla
1,3 XLi
Viborg
366.000
1996
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Corolla Touring Sports 2,0 B/EL H3 E-CVT 180HK Stc 6g Aut.
NYHED
314.900 kr.
Toyota Corolla
Touring Sports 2,0 B/EL H3 E-CVT 180HK Stc 6g Aut.
Farum
4.500
2019
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Corolla 1,8 Hybrid H3 Smart TS MDS
NYHED
289.900 kr.
Toyota Corolla
1,8 Hybrid H3 Smart TS MDS
Taastrup
3.000
2019
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev