Årets Brugtbil 2018 er i fuld sving, og Biltorvet var med i juryen for at finde en vinder blandt tre klassiske deltagere, en BMW og en franskmand, der deler vandene.

En Citroën C4 Cactus deler vandene, og det har den gjort lige siden den vandt titlen som Årets Bil i Danmark i 2015. Dengang var motorjournalisterne imponeret over den franske opfindsomhed og attraktive priser. Men spørgsmålet er, om sådan en franskmand kan imponere, når der er gået tre år og løbet masser af kilometer i hjulene. Cactus er i hvert fald med i finalen om at vinde Årets Brugtbil 2018.

Køb brugt og kør gratis i to år

Cactus er oppe mod et hårdt felt i årets finale, som blandt andet består af tre favoritter, når det kommer til brugtkøb. Første generation af Nissan Qashqai, fra 2010-2014, er et godt bud på en genvej til en SUV. Ford Focus fra 2011-2014 byder på meget familiebil for pengene og lave serviceomkostninger. Volkswagen Golf VII 2014-2016 lader til at være endnu en oplagt vinder.

Sidste deltager er BMW’s 1-serie, som byder på både solid byggekvalitet og en noget større indkøbspris. Om det er den rigtige kombination til at vinde juryens gunst, må vi vente med at se til efter sommerferien.

På liften
Største bekymring ved et brugtkøb er selvfølgelig, om bilen har mange skjulte fejl, der lurer lige under lakken. Derfor foregår Årets Brugtbil i samarbejde med FDM’s tekniske afdeling, som går deres statistikker igennem for typefejlene på hver bilmodel. I anledning af finalen, var de fem finalister samlet hos FDM’s testcenter i Hillerød, hvor bilerne var en tur på liften, så juryen, der udgøres af en bred vifte af bileksperter i form af biljournalister fra en lang række medier og tekniske eksperter fra Applus Bilsyn og FDM’s tekniske afdeling, kunne gennemgå bilerne. Det er 13. år, at Årets Brugtbil bliver kåret.

Syv trin til et trygt brugtkøb

Med 65.000 brugte biler til salg, er bilmarkedet uoverskueligt for de fleste bilkøbere. Derfor er der brug for Årets Brugtbil, som både er et helt konkret godt bilkøb, og samtidig er et udtryk for den vej som brugtbilmarkedet bevæger sig, siger Karsten Meyland Lemche, journalist på FDM Motor.

Nu skal juryen vurdere finalisterne ud fra typefejl, indkøbs- og servicepriser, før vinderen bliver offentliggjort den 16. august.