Lamborghini Blancpain Super Trofeo er en ny racerserie fra Lamborghini, der får debut i maj 2009 og bliver verdens hurtigste mærkeserie. Racerbilen der benyttes i Lamborghini Blancpain Super Trofeo, bliver en letvægtsversion af Lamborghini Gallardo LP 560-4, der blev introduceret i foråret. Lamborghini Blancpain Super Trofeo skal være verdens hurtigste mærkeserie og derfor har Lamborghini Gallardo LP 560-4 Super Trofeo et kraftigt modificeret chassis, der har reduceret vægten til blot 1.300 kilo, mens ydelsen i V10-motoren med "Iniezone Diretta Stratificata" er øget til imponerende 570 hk. Identisk med gademodellen vil Lamborghini Gallardo Super Trofeo benytte Lamborghinis enestående permanente firehjulstræksystem, der er en uadskillelig del af Lamborghinis sjæl.

Lamborghini Gallardo LP 560-4 Super Trofeo bliver en førsteklasses racerbil i alle detaljer. Chassiset med dobbelte triangler i undervognen er kraftigt bearbejdet til formålet og til trods for et eftermonteret sikkerhedsbur, er Super Trofeo lettet for hele 110 kilo sammenlignet med gadeversionen af Lamborghini Gallardo LP 560-4. De lakrids bløde slicks dæk bliver leveret af Pirelli og af andre kendetegn kan nævnes et specialudviklet bremsesystem, spoiler i kulfiber, racersæde i letvægtsmateriale og digital instrumentering.

Lamborghini planlægger at bygge 30 racerbiler, der vil være til rådighed til individuelle professionelle racerkørere samt "gentleman drivers". Én fabriks Super Trofeo vil være reserveret for berømte gæstekørere ved hver af seriens løbsweekender. "Vi er meget entusiastiske omkring Lamborghini Blancpain Super Trofeo serien," udtaler Automobili Lamborghini Præsident og CEO Stephan Winkelmann. "Både på, men også udenfor racerbanen, vil den nye serie afspejle vores Lamborghini brand med en ekstrem højtydende racerbil og stilfulde og luksuriøse pit faciliteter. Det giver vores kunder samt professionelle og "gentleman drivers", der er på udkig efter en ny udfordring, mulighed for at opleve Lamborghini i de ultimative omgivelser."

Ifølge den foreløbige kalender bliver det første løb i Lamborghini Blancpain Super Trofeo afviklet på Silverstone i England den 3. maj 2009. Derefter følger Adria, Italien den 17. maj, Norisring, Tyskland den 5. juli, Spa, Belgien den 2. august, Barcelonas Circuit de Catalunya den 20. september inden verdens hurtigste mærkeserie kulminerer den 4. oktober på Monza i Italien.

Med den schweiziske urmager som titelsponsor vil Lamborghini Blancpain Super Trofeo fungere som en sideløbende løbsserie til prestigefyldte mesterskaber, som FIA GT Championship, DTM og FIA WTCC (World Touring Car Championship). En løbsweekend varer tre dage (fredag til søndag) og indeholder foruden fri træning og tidstagning tre løb med en distance på hele 40 minutter hver. Den samlede vinder findes ved at lægge resultatet af de tre løb sammen.

Prisen for en sæson i en Lamborghini Gallardo LP 560-4 Super Trofeo racerbil inklusive reservedelspakke er 200.000 Euro plus moms og anmeldelsesgebyr til de individuelle baner. Til hvert løb vil Lamborghini være til rådighed for support og reservedele, ligesom den flotte "Lamborghini Village" vil danne en flot luksuriøs ramme ikke blot for seriens racerbiler, men også for seriens deltagere.