Verdens stærkeste Jeep SRT8 med 420 hestes V8’er

6,1 liters HEMI V8

420 hestekræfters effekt

620 Newtonmeter drejningsmoment

0-100 på under 5 sekunder

Nu tager verdens hidtil stærkeste Jeep fat i asfalten samt terrænet. Man har udviklet en Jeep Grand Cherokee, hvor muskelmassen rækker til at spurte fra de fleste biler ved grønt lys.

HEMI V8’eren er forstørret til 6,1 liters slagvolumen, og effekten er forøget til 420 hestekræfter.Den nye Jeep Grand Cherokee er dermed ikke blot den bedste model Jeep har bygget, men også den stærkeste.

For at motorens enorme trækkraft ikke skal forsvinde i hjulspind, har SRT (Street & Racing Technology) videreudviklet det kendte firehjulstræk Quadra Drive. Også fjedre, støddæmpere samt dæk og fælge er tilpasset den større effekt, og det samme gælder ESP systemet.

Den verdensberømte bremseekspert, Brembo, har stået for udviklingen af bremserne. Kaliberen, der griber fat i 360 mm. skiver for og 350 mm. bag, er udstyret med fire stempler, og i samarbejde med et forfinet ABS-system sikres bremseegenskaber, der harmonerer med motorens præstationer.

Salget af Jeep Grand Cherokee SRT8 starter i USA snart, og den forventes at komme til Danmark i slutningen af august 2006. Prisen ligger endnu ikke fast.

Med denne model må Jeep forventes at introducere Danmarks hurtigste SUV.