Med en uovertruffen styrke, i form af 707 hk og en frygtindgydende 6,2 liters V8-motor med kompressor, er en af de mest prisbelønnede SUV i historien nu også blevet omdannet til den stærkeste og hurtigste serieproducerede SUV i verden. 

 

Jeep Grand Cherokee Trackhawk er navnet på den nye, ekstreme SUV, som er designet og udviklet på Jeeps fabrik i Detroit. Her har fabrikkens ingeniører eksperimenteret med, hvad der sker, når man parrer en kompressormotor med 707 hk, et otte-trins automatgear, Brembo-bremser med Jeeps Quadra-Trac-firehjulstræksystem. Svaret er et monster af en SUV, hvis præstationer er i den absolutte top af klassen. Det fortæller bilens data alt om! Jeep Grand Cherokee Trackhawk accelerer fra 0-60 mph på blot 3,5 sekunder, og topfarten er hele 290 km/t. Til sammenligning har SRT-modellen, som er den næst hurtigste Grand Cherokee, en tophastighed på 257 km/t, mens 0-60 mph klares på 4,6 sekunder.   

 

Brutal præcision

V8-motoren i Trackhawk er fremstillet af stærke og yderst holdbare materialer. Dens støbejernsblok inkluderer specielle vandkamre mellem cylindrene, som giver optimal køling. Krumtapakslen, i smedet stål med induktionshærdede lejer, er så stærk, at den kan modstå et tryk på 110 bar.

 

Højteknologiske komponenter og software sikrer maksimal overførsel af motorens kraft til vejunderlaget. Den nye Grand Cherokee er som standard udstyret med TorqueFlite 8-trins automatgear, som leverer hurtige gearskift, hvilket giver flydende og uafbrudt kraftoverførsel og forbedrede køreegenskaber. Gearkassens software tager højde for variabler som kickdown, drejningsmoment og vejgreb.

 

Trackhawk kommer med Jeeps Quadra-Trac on-demand firehjulstræksystem, som omfatter en elektronisk styret spærredifferentiale ved baghjulene og en aktiv reduktionsgearkasse med fast udveksling. Der kan vælges mellem de fem køreindstillinger Auto, Sport, Track, Snow og Tow takket være Selec-Track-systemet, som tager hensyn til forskellige ønsker og behov.  

De nye højtydende Brembo-bremser er de største standardbremser, der nogensinde er monteret på en bil fra Jeep: 400 mm foran, 350 mm ved baghjulene. Trods en vægt på 2,5 tons kan bremserne stoppe Grand Cherokee Trackhawk på under 35 meter fra 60 mph.

 

Trackhawk’en udstråler styrke og vildskab med den store kølergrill med luftindtag, adaptive, bi-xenon forlygter med sort baggrund, som giver lygterne et næsten juvel-lignende udseende.  

 

Kabinen byder på indbydende materialer som sportssæder beklædt i lækkert nappa-læder med et broderet Trackhawk-logo. Dertil kommer 7 tommers infodisplay i instrumentbrættet og en stor centermonteret digital omdrejningstæller i instrumenterne.

 

Jeep Grand Cherokee Trackhawk byder på mere end 70 sikkerhedssystemer, herunder overvågning af bilens anhængertræk under kørsel, som gør det muligt at holde øje med en tilkoblet trailer gennem bilens bakkamera. Bilen kan også sikres i en service-mode, hvor motorens omdrejninger og kræfter er begrænset.

 

Den nye Jeep Grand Cherokee Trackhawk forventes til Europa sidst på året.