Volkswagen Passat BlueMotion – en del af løsningen
Passat BlueMotion er kommet til Danmark, og dermed kan vi glæde os over en af de sparsommeligste mellemklassebiler nogensinde

Miljøvenlig: CO2- udslippet er reduceret markant.
Samtlige TDI-motorer fra Volkswagen er udstyret med partikelfilter, men hertil kommer, at Passat BlueMotion har reduceret CO2-udslippet med hhv. 15 og 19 g/km (sidstnævnte for Passat Variant). Det resulterer i et beskedent udslip på 136 g/km for Passat og 137 g/km for Passat Variant, og dermed sætter Passat BlueMotion miljø-standarden for mellemklassebiler.

Hurtig: Overraskende sidegevinst – Passat BlueMotion øger tophastigheden med 5 km/t.
Passat BlueMotions forbrugs og CO2 –tal er så meget desto mere opsigtsvækkende, når det tages i betragtning, at Passat med en længde på 4,77 m er en af segmentets største biler. . En interessant „bivirkning“ ved ingeniørernes finjustering af BlueMotion modellen er, at med den forbedrede aerodynamik og optimerede udveksling i gearkassen, er tophastigheden forbedret med 5 km/t. Passat Bluemotion når en tophastighed på 193 km/t og Passat Variant BlueMotion præsterer 190 km/t. Her rimer miljøvenlig med andre ord ikke på kedelig.

Økonomisk: Passat BlueMotion sænker udgifterne
Passat BlueMotion skåner ikke kun miljø og naturressourcer, men også sin ejers pengepung. Passat BlueMotion har en 77 kW/ 105 hk stærk motor, dette til trods er den yderst beskeden, når den skal have stillet sin ”tørst” : Passat BlueMotion kører hele 19,6 km/l ved blandet kørsel.
På én tankfuld kan Passat BlueMotion tilbagelægge en strækning på 1350 km. Det betyder , at en skitur til de østrigske alper kan køres non-stop! Eller at den, der kører 15.000 km årligt, kun behøver at tanke op 11 gange i løbet af et år.

Aerodynamisk: Karosseriet er blevet finjusteret for at reducere vindmodstanden
Bag Passat BlueMotion står en lang og gennemtænkt proces hvor ingeniørerne ved forskellige indgreb har optimeret den eksisterende model af Passat. Styretøj optimeret, friktionen mellem vogn og vej er reduceret, og karosseriet er blevet finpudset for at reducere vindmodstanden. Fx er frontgrillen ændret, og undervognen er gjort glattere for at gøre vindmodstanden så lille som mulig. Modifikationerne har bevirket, at vindmodstanden er reduceret med 12, 2 procent, hhv. 12,5 procent for Passat Variant. Dette er nogle af ”hemmelighederne” bag Passat BlueMotions lave forbrug og CO2-udslip.

Sænket undervogn optimerer aerodynamikken
En anden måde at optimere Passat BlueMotion på, er ved at pimpe den eksisterende Passat. Undervognen er sænket 15 mm foran og 8 mm bagi, og det er ikke gjort for at få den til at se godt ud, men for at reducere vindmodstanden. Selv med det blotte øje kan det ses, at BlueMotion ”står” lidt lavere i hjulkassen end grundmodellen. For at få mindst mulig friktion er Passat BlueMotion udstyret med Hightech-dæk („Best-in-Class-Energy-dæk") med dimensionerne 205/55 R16 91H , og lufttrykket er øget med 0,4 bar.

Innovativt: Motoren hjælper føreren med gearvalg
Passat BlueMotion 1.9 TDI (77 kW / 105 hk ved 4000 omdr/min) har et drejningsmoment på 250 newtonmeter allerede fra 1900 omdr./min. For at blive så sparsommelig som mulig, er den firecylindrede turbodiesel med direkte indsprøjtning modificeret på forskellig måde. F.eks. tomgangshastigheden sænket. Desuden vejleder bilens styreenhed føreren om hvilket gear, der er det optimale at vælge i den aktuelle situation.

BlueMotion - mere end blot et mærkat
Fra udviklingen til produktion og fra drift til genanvendelse engagerer Volkswagen sig i miljøet. I mange år har udviklingsafdeling hos Volkswagen arbejdet med alternative brændstoffer og miljørigtige biler, som er i stand til at forene minimalt forbrug og maksimal køreglæde samt sikkerhed. Miljø er derfor ikke et nyt tema hos Volkswagen, men tværtimod en lang tradition.
I løbet af foråret 2008, regner man med at kunne lancere en række Volkswagen modeller som BlueMotion versioner på det danske marked, bl.a. Golf og Golf Plus.

Prisen for en Passat BlueMotion er 367.796 kr og Passat Variant BlueMotion fås for 388.298 kr.