Volkswagen Passat udnævnt til ”Businessbilen 2007”
Passat, der længe har været anerkendt for sin kvalitet og komfort, er nu også officielt blevet kåret til landets bedste firmabil. Bag den fornemme udnævnelse står Business Danmark og BilAvisen. Juryen bestod således af hele syv sælgere, to motorjournalister samt en ergoterapeut, til at vurdere bilernes ergonomiske kvaliteter. Opløbet var sammensat af 11 firmabiler, hvor Passaten altså kørte i mål som nummer ét. Det er især Passat Variant der er efterspurgt og det var da også denne udgave, som blev gennemtestet på Padborg Park af Business Danmark og BilAvisen.


Godt arbejdsmiljø
Passat er ikke blot blevet kåret pga. dens fremragende køreegenskaber og komfort, men samtidig fordi den byder på et rigtig godt arbejdsmiljø. Når man, som mange sælgere, tilbringer over 35.000 km på vejene årligt, er bilen unægtelig et vigtigt arbejdsredskab, hvor man ikke må gå på kompromis. Passat får da også topkarakterer, bl.a. fordi førerpladsen kan indstilles så led, nakke og muskler belastes mindst muligt. Også bilens komfortsæder med integrerede, justerbare lændestøtter medvirker til Passats egenskaber som firmabil.
Udover de nævnte, har Passat en del øvrige styrker, som forenet gør bilen til et optimalt ”kørende kontor”. Den testede bil er en Passat Variant Comfortline. Denne version har et Passagersæde hvor ryglænet kan klappes ned i vandret position, så føreren får plads til en bærbar computer. Den er naturligvis udstyret med en bagagerumskapacitet, der kan tilfredsstille enhver sælger og hvor læssehøjden kun er 62 cm, for blot at nævne et par Passat fordele.
Generelt har denne 6. generation af Passat et interiør, der i stil og kvalitet egentlig hører til klassen over.

Køreegenskaber
Passat bliver rost for sine inspirerende køreegenskaber som ikke går på kompromis med komforten. På trods af, at Passat Variant har et stort karosseri, bevarer den et godt og stabilt vejgreb, også i kurverne, ikke mindst på grund af den faste undervogn og antiskridsystemet (ESP). Passat har en fin ambiente og man forstyrres hverken af støj fra vind, motor eller hjul, heller ikke ved høj fart.
Især TDI-motorerne er blevet populære. De kan bryste sig af stor trækkraft, god brændstoføkonomi og stor driftssikkerhed.
Af teknologiske highlights kan Passat præsentere elektronisk parkeringsbremse, som aktiveres via en knap til venstre for rattet. ”Press & Drive”-funktion –dvs. nøgle uden pal. De forreste airbags fyldes i to trin. Bremser viskes automatisk tørre for eventuelt vand, hvorved bremseevnen bevares. DSG, dvs. automatisk gearskift (ekstraudstyr) og en brændstoftank på hele 70 liter.


Nye Spændende benzin-motorer på vej
Der er helt nye motorer på trapperne til Passat. De forventes at ankomme sidst på året og det drejer sig om følgende typer, med turbo og direkte indsprøjtning:
TSI med 122 hk og et drejningsmoment på 200 Nm ved 1500 - 3000 omdrejninger
TSI med 160 hk og et drejningsmoment på hele 250 Nm allerede ved 1500 - 4200 omdrejninger.

Endelig kan det oplyses, at topmodellen R36 med hele 300 hk, forventes på de danske veje fra foråret 2008.