Volvo Cars låner et blad fra naturen til sin 2020 vision

|

Hvis Volvo Cars fremsynede og idérige forskere og designere får deres vilje, vil du i fremtiden kunne sætte dig ind i en Volvo, hvor idéerne bag interiøret er hentet fra naturen. Gulvmåtter og tekstiler i fremtidens Volvo vil være lavet af bæredygtige og miljøvenlige materialer som hamp, jute, rapsfrø og soja.

Volvo Cars vision: 'At bevare vores mobilitet efter 2020' går meget længere end til blot at studere nye teknologier til at erstatte benzin drevne motorer og til at lede efter alternative brændstoffer. Volvo's forsknings- og designteams arbejder også på, at tekstiler og andre materialer i Volvo-bilerne i 2020 i langt højere grad vil være lavet af bæredygtige materialer.

"Vi ligger i overhalingsbanen i den bæredygtige udvikling i bilindustrien. Vi tager i dag nogle kæmpe skridt hen imod, at man kan sidde i en Volvo, hvor instrumentbræt og lofter er lavet af hør og cellulose i stedet for af petroleums-baserede materialer. Man nyder også de behagelige sæder, som er lavet af naturlige fibre og soja-baseret skumfyld," forklarer Katarina Sundqvist fra Teknisk Afdeling i Volvo Cars R&D.

Udover at materialer som hamp, hør og jute er bæredygtige, formindsker de også bilens vægt og udgifterne til materialer. Ved at udskifte glasfibre med naturfibre kan man nedsætte en bils vægt med op til 30 procent.

De bæredygtige materialer udviklet af Volvo Cars øger også trafiksikkerheden, f.eks. er naturlige fibre ekstremt effektive til absorbere energi i tilfælde af sidekollisioner, og de går ikke i stykker eller splintres. Forskningen har vist, at de naturlige produkter også kan modstå høje temperaturer, damp og fugt.

"Volvo Cars vil ikke 'bare' være kendt for sine store bidrag til trafiksikkerheden, men vil også være kendt for sine store bidrag til den bæredygtige udvikling," siger Lex Kerssemakers, der har ansvaret for Strategi i Volvo Cars og han tilføjer: "Vores mål er at rydde op efter os selv rent miljømæssigt."

Med sin vision for 2020 ser fremtiden meget miljøvenlig ud for Volvo Cars. Lex Kerssemakers forklarer: "Vores mål er at være med til at løse de opgaver og klare de udfordringer, som bilbranchen står over for med hensyn til miljøet – herunder klimaforandringer, luftkvalitet, fremtidens brændstof og for meget trafik. Og Volvo Cars arbejder i øjeblikket med at indføre den bæredygtige strategi til at gælde i hele virksomheden i hele verden."

Volvo på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo V70 2,5
NYHED
8.000 kr.
Volvo V70
2,5
Havdrup
438.000
1998
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo XC90 2,0 D5 225 R-Design aut. AWD
NYHED
769.800 kr.
Volvo XC90
2,0 D5 225 R-Design aut. AWD
Randers NV
83.000
2016
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo S60 2,4 170 Momentum
NYHED
79.800 kr.
Volvo S60
2,4 170 Momentum
Silkeborg
173.000
2006
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev