Volvo

Volvo og Google i stort samarbejde

| Kristian Klarskov

Volvo og Google indgår et tæt samarbejde, der har til formål at udvikle næste generation af Volvo’s infotainment- og tilslutningsløsning baseret på Android. Dermed får Volvo-ejere adgang til en lang række apps og serviceydelser. Nyhederne bliver introduceret på nye modeller inden for de næste to år.

Meningen med partnerskabet er at omskabe den måde, Volvo-ejerne interagerer med deres biler på. Et stort program af populære Android apps - udviklet af Google, Volvo eller andre app-udviklere – vil give bilisterne adgang til smarte serviceydelser i og omkring bilen.

“Med Google-samarbejdet tager vi et vigtigt strategisk skridt. Google’s platform og serviceydelser giver brugeroplevelsen et løft, fordi der bliver flere muligheder for at personliggøre systemerne, mens Android gør udviklingsarbejdet mere fleksibelt,” siger Henrik Green, chef i Volvo Car Group’s afdeling for forskning og udvikling.

Samarbejdet afspejler den tilnærmelse, der sker mellem bil- og teknologiindustrien i takt med, at biler bliver mere og mere tilsluttede. Hos Volvo mener man, at partnerskaber er fremtiden for bilindustrien. Ved at bruge Android som grundlæggende operativsystem bliver hastigheden større, ligesom fleksibiliteten i udviklingsarbejdet øges, og kunderne får mulighed for i højere grad at skræddersy tilslutningsmulighederne i bilen.

”Vi er spændte på samarbejdet med Volvo om at integrere Android i næste generation af tilsluttede biler,” siger Patrick Brade, chef for Android Engineering hos Google. ”Dette samarbejde gør det muligt for os at give Volvo-kørere en mere ukompliceret oplevelse ved hjælp af en fuldt udbygget infotainment platform og et bredt program af Android applikationer og Google serviceydelser”.

”Med Android får vi adgang til et omfattende system samtidig med, at vi bevarer vores ikoniske Volvo brugergrænseflade. Vi kan tilbyde hundredevis af populære apps og den bedste integrerede oplevelse i et  stort tilslutningsunivers,” siger Henrik Green.

Volvo samarbejder også med Google om et andet initiativ, der kommer til at give ejere af nyere Volvo-modeller med Sensus Navigation adgang til Google Local Search, som er en lokationsbaseret serviceapplikation.
 

Volvo på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo XC60 2,0 D4 Inscription 190HK 5d 8g Aut.
NYHED
629.795 kr.
Volvo XC60
2,0 D4 Inscription 190HK 5d 8g Aut.
Odense SV
4.000
2020
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo V50 1,6 D DRIVe
NYHED
69.990 kr.
Volvo V50
1,6 D DRIVe
Bagsværd
197.000
2010
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo V50 1,6 D DRIVe
NYHED
39.800 kr.
Volvo V50
1,6 D DRIVe
Esbjerg V
363.000
2009/2010
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev