Tilbage i 1997 banede Volvo vej for et helt nyt segment med V70 Cross Country. Nu, 15 år senere, introducerer svenskerne den nye Volvo V40 Cross Country, der med sit unikke mix af robust fremtoning og udtryksfuld elegance løfter premium c-segmentet op på et helt nyt plan.

"Den nye V40 Cross Country bygger på arven fra V70 Cross Country i 1997 og er designet til bilister, der kan lide et strejf af eventyr i deres dagligdag," siger Lex Kerssemakers, direktør for Product Strategy & Vehicle Line Management hos Volvo Car Corporation.

Elegant og alsidig premium crossover
V40 Cross Country er på samme tid elegant og robust med en række unikke detaljer, der er en del af det stilfulde design.

V40 Cross Country er 40 mm højere end en almindelig V40, hvilket betyder, at føreren sidder højere, ligesom det giver en robust, alsidig aura, der understreges af en række unikke Cross Country detaljer, som f.eks. mørke, kontrastskabende karrosseripaneler og hjul i samme størrelse som Volvo V70 med op til 19" fælge.

Også indvendig har den 5-dørs, 5-personers premium crossover raffinerede, off-road inspirerede detaljer som f.eks. den sorte, højglanspolerede ramme rundt om ruderne, bakspejlets sorte indfatning og de elegante rails på taget.

V40 Cross Country er alsidig nok til, at oplevelseselskende kunder kan tage både venner og grej med på eventyr. Det todelte 40/60 bagsæderyglæn kan let nedfældes. Bagagerummet kan udstyres med et praktisk, hængende bagagenet. Et blødt sikkerhedsnet kan tilkøbes og en udgave i stål kan fås som ekstraudstyr. Bilen kan tillige udstyres med et to-niveau-gulv i bagagerummet, der giver adskillige nyttige muligheder.

Syv forskellige lysvalg
Lyset indvendig giver følelsen af, at man befinder sig i et teater, og LED belyser strategiske områder. Føreren kan nyde en rød-til-blå skala, der tilpasser lyset efter temperaturen indvendig - eller vælge mellem syv andre temaer. Læselyset foran og bagi kan dæmpes.


Bredt program af motorer og gearkasser
V40 Cross Country kan fås med et bredt program af benzin- og dieselmotorer, der strækker sig fra en brændstoføkonomisk D2 med CO2 udledning på blot 99 g/km til en 254 hk T5 benzinturbo med firehjulstræk. Der kan vælges mellem en sekstrins manuel gearkasse eller Volvo's Powershift-automatgearkasse, dog kan T5 kun fås med automatgearkasse og D2 kun med manuel gearkasse.

Alle motorvarianter har Volvo's start-stop system og regenerering af bremseenergi.

Hill Descent Control
For at gøre det mere behageligt at køre i kuperet terræn er T5-udgaven af V40 Cross Country med firehjulstræk udstyret med Hill Descent Control. Systemet kontrollerer bilens hastighed automatisk, når man kører ned ad stejle veje. V40 Cross Country har også en praktisk Hill Hold funktion, der gør det lettere at starte, hvis man holder på en bakke.

Fokus på Europa og Kina
Volvo regner med at sælge 17.000 enheder om året af den nye Volvo V40 Cross Country. Halvdelen europæiske kunder og cirka 30 procent til kinesiske købere.

V40 Cross Country skal bygges på Volvo's fabrik i Gent, Belgien, hvor produktionen starter i løbet af november måned i år.