EuroNCAP i Bruxelles har netop offentliggjort de samlede resultater af samtlige crashtests foretaget af i 2009 og dermed sat navn på årets sikreste bil: Volkswagen Golf. Golf kan med de imponerende testresultater kalde sig årgangens sikreste bil.


Golf modtog tilbage i 2008, de eftertragtede 5 stjerner fra EuroNCAP. I årene fra 1997 og frem til 2008 testede EuroNCAP udelukkende bilens sikkerhed ved sammenstød frontalt og fra siden, ligesom man også testede fodgængersikkerhed. Men i 2009 skærpede EuroNCAP reglerne og man testede Golfen på ny. I den seneste testrunde overbeviste Golf i samtlige kategorier: Beskyttelse af voksne passagerer, børnesikkerhed, fodgængersikkerhed og sikkerheds- og førerassistentsystemer. Det var netop i denne test, at Volkswagens bestseller opnåede de fem NCAP-stjerner og følgende procentuelle sikkerhedsvurdering fra EuroNCAO:

Beskyttelse af voksne passagerer: 97%

Børnesikkerhed: 84%

Fodgængersikkerhed: 61%

Sikkerheds- og førerassistentsystemer: 71%

Alt i alt testede EuroNCAP 33 biler efter de skærpede regler i 2009.

I bedømmelsen indgår også en vurdering af bilens elektroniske sikkerheds- og førerassistentsystemer, der kan være med til at forhindre ulykker og hårde kvæstelser. Her står Golf sig ganske godt med bl.a. ESP, ABS med bremseassistent, hjulspinsregulering og elektronisk differentialspærre. Desuden har Golf Isofix til to barnestole, ligesom der naturligvis er airbags til både fører og passagerer som standard. Golf har desuden knæairbags i førersiden og et airbagsystem til både fører og passagerer på forsæder og bagsæder, der også indeholder sideairbags