Automatiske gearkasser skal ikke være forbeholdt de store og de dyre bilmodeller. Derfor kan man nu få Volkswagen up! med en helt ny automatisk gearkasse, ASG - og til en lav pris. For blot 10.000 kr. ekstra kan up! nu skifte selv.

 


ASG er en nyudvikling, som tager udgangspunkt i den manuelle gearkasse med fem trin. ASG er altså ikke en konventionel automatgearkasse, men en sekventiel/automatiseret manuel, hvor en robot overtager koblingens skiftefunktion. Man skal ikke skifte selv, men man kan skifte selv - ved at sætte gearstangen i positionen manuel.

For kunderne er der intet kompliceret i gearkassen, for den skifter selvfølgelig gear af sig selv, når gearstangen placeres i D for Drive. Til forskel fra biler med konventionel automatgearkasse bevæger up! med ASG sig ikke bare fremad, når man slipper bremsen. Som med en manuel gearkasse skal man træde på speederen for at komme fremad.
Der er ingen parkerings-position i gearkassen, så i stedet sætter man den i N for Neutral, når bilen skal parkeres.

 


up! med ASG kører 22,2 km/l i gennemsnit, og det sikrer den samme lave grønne ejerafgift per år på 560 kr. Priserne starter ved 114.989 kr. for move up! med tre døre og 75 hk. ASG-gearkassen er altid koblet sammen med motoren med 75 hk, mens der er frit valg mellem tre og fem døre og de to udstyrsvarianter move up! og high up!

up! med den nye ASG-gearkasse kan allerede nu bestilles hos de danske Volkswagen-forhandlere.