48.502 biler

Honda i Danmark lider lidt samme skæbne som Jens Jørn Berthelsen gjorde på dynamitholdet i 1980’erne. Han var ofte overset på trods af rigtig mange gode egenskaber, og det samme er Honda som mærke i danskernes bevidsthed. Jens Jørn Berthelsen var desuden pålideligheden selv, og Honda har ligeledes et pålideligt ry, da mærket er kendt for sjældent at gå i stykker. Så kan man undre sig over, at Honda ikke er mere udbredt i Danmark, men en del af forklaringen er, at Honda har et ry for at have meget dyre reservedele, et ry der faktisk er lidt misvisende.

Honda har da også haft succesfulde modeller på det danske marked, hvor især topmodellen Honda Accord i en periode var populær som leasingbil, og derfor findes der også et fornuftigt udvalg af Honda Accord på brugtbilsmarkedet. En anden populær Honda model er Honda Jazz der er en mini MPV, men det er Honda Civic, som har haft størst succes på det danske bilmarked.

Netop Honda Civic årgang 2006-2011 blev kåret til årets brugtbil i 2014, mens storbroderen Honda Accord årgang 2009 fik den samme titel to år før. Honda har altså en masse kvaliteter, og netop Honda Accord og Honda Civic er forholdsvis eftertragtede varer på brugtbilsmarkedet. Accorden nyder især godt af et præcist styretøj og en formidabel undervogn, som er med til at gøre den til en super bil til de længere ture, og det gælder også, selvom det er en brugt version med nogle kilometer bag sig. Honda Civic konkurrerer i Golf segmentet, og den er kendt og berygtet for sit futuristiske design (især 2005 modellen), men den har samtidige rigtig mange gode køreegenskaber, som gør den til en værdig konkurrent til VW Golf.Honda blev stiftet i kølvandet på Anden Verdenskrig, nærmere bestemt i 1948 i Hamamatsu i Japan. Manden bag var Soichiro Honda, som tidligere har produceret stempelringe til blandt andet Toyota. Soichiro Honda var vild med biler, men det var alligevel motorcykler, Honda producerede først, og siden 1959 har Honda faktisk været verdens største producent af netop motorcykler. Bilproduktionen kom da også hurtigt i gang, og i 2010 var Honda verdens syvende største producent af netop biler. I dag har Honda hovedsæde i Tokyo, men helt tilbage i 1981 blev det første produktionsanlæg uden for Japan etableret, og Honda er i dag et multinationalt selskab, som producerer motorer, biler og motorcykler.Honda har haft stor succes i Formel 1 både som leverandør af motorer, hvilket Honda leverede første gang helt tilbage i 1964, men også med sine egen biler, som blandt andet havde legenden Ayrton Senna bag rattet.

Honda begyndte i 1986 at producere og sælge dyre modeller i USA under navnet Acura. I Storbritannien blev biler solgt som Triumph og siden som Rover

Honda er blandt de bilproducenter, der er længest fremme med brintbiler, som Honda har kørt og testet i USA siden 2002.Indlæser..