49.670 biler

Læs mere om Honda Civic her

Hurtig Honda med plads til det hele
Nyhed

Hurtig Honda med plads til det hele

Honda kunne meget vel gå hen og snuppe endnu en rekord på Nürbrugringen - som verdens hurtigste forhjulstrukne pickup. Jep, en flok briter har skåret taget af en Civic Type R.

Læs nu

Honda Civic er på verdensplan den største salgssucces for Honda. Bilen kan i 2015 fejre 43 års fødselsdag, da den blev præsenteret i Japan tilbage i 1972, mens den fik premiere i Europa to år senere, og Honda Civic har stort set været en succes for det japanske bilfirma siden introduktionen. Det er vel og mærke hele ni generationer, og det må siges at være ganske imponerende og et udtryk for, at Honda med Honda Civic har gjort en masse rigtigt i løbet af de over 40 år, der nu er gået.

Spørgsmålet er så, hvad det er, Honda har gjort rigtigt? Den korte forklaring er en stor driftssikkerhed, formidabelt styretøj og så tilsat en masse charme og karisma. Netop charmen satte Honda dog på spil, da den ottende generation blev introduceret tilbage i 2006, for her var designet i høj grad blevet revolutioneret. Tidligere havde Honda Civic fået en smule kritik for et lidt kedeligt design, så Hondas designere havde tilsyneladende fået frit spil til at skabe Honda Civics visuelle udtryk, og det blev en bil med et særpræget og futuristisk udtryk. Et udtryk som man enten hader eller elsker.

Det nye design havde dog ikke ændret på Honda Civics velkendte dyder, som stadig var intakte, og derfor er ottende generation af Honda Civic som sine forgængere et godt køb på brugtbilsmarkedet, hvor man får meget bil for pengene. Noget Honda Civic fik et synligt bevis på, da den nuværende model fra 2012 i 2014 blev kåret til årets brugtbil i Danmark. Det blev den blandt andet på grund af de typiske Honda Civic dyder, men bilen byder også på en stor mængde af praktiske løsninger, blandt andet et bagagerum, der kan rumme hele 1200 liter, samt fremragende diesel og benzinmotorer Designmæssigt minder den en smule om den futuristiske forgænger, .

Konkurrenter

Honda Civic holder til i Golf-klassen, og selvom den på mange måder ikke minder om nogle andre biler, så er det alligevel biler som VW Golf, Opel Astra, Ford Focus og Citroën C4, der er de oplagte konkurrenter

Udstyr

Generelt har Honda Civic et pænt niveau af udstyr, og i den nyeste generation er blandt andet fjernbetjent centrallås og start/stop funktion en del af standardudstyret. Niveauet afhænger selvfølgelig af, hvilken generation af Honda Civic man er på udkig efter på brugtbilsmarkedet, men som hovedregl kan det godt betale sig at kigge efter en version med lidt ekstraudstyr, da det generelt ikke koster specielt meget ekstra i forhold til, hvilken gavn man får af det. Så find en udgave med fartpilot, regnsensor og så videre.Indlæser..