47.090 biler

Lexus er et japansk bilmærke ejet af Toyota Group. Brandet fungerer som Toyotas luksusmærke på eksportmarkederne. I snart 30 år har det japansje bilmærke produceret luksusbiler, og for ca. 12 år siden opstod der i produktionen et øget fokus på at tage hensyn til udledning af CO2 og brændstofforbrug. I dag producerer bilmærket seks forskellige hybridbiler, hvor to af dem er SUV biler, to af dem er sedan biler og én af dem er en coupé. Udbuddet på Lexus biler har i Danmark været større end efterspørgslen, og derfor har det japanske luksusmærke ikke været på det danske marked siden 2013. Det kunne ikke betale sig for Toyota at fortsætte salget i Danmark på daværende tidspunkt, fordi mulighederne for at sælge mere miljøvenlige hybridbiler var meget begrænsede med den tidligere lovgivning på registreringsafgiftsområdet. På trods af den nye registreringslov, der trådte i kraft i efteråret 2017, og som har rykket grænsen for de dyre registreringsafgifter, er den gennemsnitlige nyvognspris for en Lexus stadig for høj til, at det kan betale sig at vende tilbage på det danske marked. Sandsynligheden, for at vi får Lexus biler tilbage på markedet igen, er derfor ikke så stor. Dog har bilmærket efter sigende ikke lukket døren til det danske marked helt, og fortsætter vilkårene for avanceret og miljørigtig hybridteknologi med at forbedre sig i Danmark, er der stadig håb for, at importen af de japanske luksusbiler vil blive genoptaget. Indtil da kan bilerne stadig købes brugt, og de fleste modeller er stadig tilgængelige på brugtvognsmarkedet. Der findes også stadig reparatører for Lexus biler, og fabriksgarantien for de biler, der er købt fra ny, er uforandret.

Lexus blev etableret i 1989 og introducerede første gang to luksuriøse sedan biler. Siden da har de været en aktiv producent af SUV biler, coupéer og selvfølgelig sedaner. Lexus LS400 var den første af de to sedan biler, der blev fremstillet. Lexus LS400 blev udviklet af Toyota Motors som en reaktion på Hondas lancering af det luksuriøse bilmærke Acura. Acura skulle oprindeligt være et konkurrerende bilmærke til BMW og Mercedes-Benz, men efter lanceringen af LS400 kan der argumenteres for, at Lexus er blevet Acuras største konkurrent. I dag bliver de forskellige modeller produceret på forskellige fabrikker rundt omkring i verden. Mange af disse bilfabrikker har vundet forskellige priser for høj kvalitet og håndværk.

Lexus var de første til at introducere en luksusbil, der parrede en allerede kraftig brændstofdrevet motor med en stærk og selvopladende elektrisk motor. Det var altså det første bilmærke til at introducere en hybridbil som luksusbil med modellen Lexus RX 400h. Siden Lexus RX 400h blev introduceret, blev den modtaget med stor succes, og siden da har bilmærket introduceret fem modeller mere, som både er hybridbiler og luksusbiler. Mest populære er modellerne Lexus IS200, Lexus IS300, Lexus IS400, som alle er sedan biler. Hybridbilerne Lexus GS 450h samt Lexus RX450h scorer også højt på listen over den mest populære sedan og Lexus SUV. Det japanske bilmærke har allerede afsløret fremtidsplanerne for deres kommende udviklinger. De introducerer blandt andet den lille Lexus LF-SA model, som er en lille og fornem topersoners bybil samt cabrioleten LF-C2, hvis koncept blev introduceret i Los Angeles i 2014.
 

Indlæser..