Er du bange for at få corona på sommerferien, så skal du tage en kør selv-ferie i bil. Risikoen for at blive smittet er nemlig meget mindre end fly, bus og tog, forklarer en dansk virolog og professor.

Corona har gjort dette forår til en turbulent tid, og mange danskere har frygtet, at det ville gå ud over ferien. Heldigvis er der nu blevet lukket op for, at vi kan besøge næsten alle lande i Europa. Læs mere her. Men mange er på bagkant med ferien, så hvis du først skal til at beslutte dig nu, så bør du vælge kør selv-ferien. Den er simpelthen mest sikker.  

Alt du skal vide om kør selv ferie

Det vurderer virolog og professor ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan.

Ja. Risikoen for at blive smittet med covid-19 er mindre på bilferie end ved offentlig transport, det vil sige tog, fly eller bus, forklarer Søren Riis Paludan til Applus Bilsyn og fortsætter.

Kører man afsted i bilen alene med sin familie på vej til en alpehytte i Østrig, så opholder man sig i længere tid i et mindre udsat rejserum. Risikoen for smitte er størst der, hvor man har en større trædeflade med andre, nye mennesker.

Tag en test ved hjemkomst
Ifølge Søren Riis Paludan bør man rejse derhen, hvor man er tryg. Og så er det vigtigt ikke at opholde sig i større forsamlinger. Man bør tage enkle forholdsregler som social distance samt benytte håndsprit og eventuelt mundbind til visse dele af rejsen, hvis man alligevel ender i en situation med mange mennesker.

Sådan pakker du sikkert til bilferien

Når man kommer hjem, kan man altid tage en test, som er et nyt værktøj tilgængelig for alle. Er testen positiv, bør man informere sin familie og omgangskreds. Ellers skal man jo huske at nyde ferien. Og ikke have så mange regler, at det ødelægger oplevelsen, lyder rådene fra Søren Riis Paludan.

Corona gør autocampere hot

Husk at bilen også skal være sund
Det er ikke kun dig og familien, der helst skal forblive sunde under hele ferien. En kør selv-ferie i Italien, Tyskland eller Frankrig kan være krævende for familiebilen, som ofte skal køre langt ved høj fart, tungt læsset i sommervarmen. Det kan være udfordrende, så sørg for at olie og dæk er friske. Det kan også være en god ide at få tjekket bremser, affjedring og aircondition. Og hvis kør selv-ferie i Tyskland er det du lyster, så husk miljømærker, samt obligatoriske sikkerhedsveste til bilens passagerer og en advarselstrekant.