Efterårsferien står for døren, men Coronakrisen sender tusindvis af danskere ud på landevejene, som normalt ville køre sydpå. Her får du de bedste råd til at sidde fast i trafikken.

Corona har sat sit spor over alt i samfundet, og nu hvor efterårsferien står for døren, slipper vi desværre heller ikke. Traditionelt peger rigtig mange danskere bilen mod Hamburg og Berlin, men en undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at kun en fjerdedel vil tage på ferie i udlandet i år på grund af Corona. Derfor forventer Vejdirektoratet også, at ekstra mange danskere vælger at holde skolernes efterårsferie hjemme i Danmark. Så du kan godt forberede dig på, at giver ekstra pres på vejene, og Vejdirektoratet forventer, at der især vil være meget trafik i feriens første lørdag.

Efterårsferie i Tyskland – det her bør du huske

Her skal trafikanterne forberede sig på tæt trafik og periodevise forsinkelser, især på motorvej E20 i vestgående retning fra hovedstadsområdet mod Jylland samt på E45 Sønderjyske Motorvej. Så hvis du vil slippe for køen, skal du altså ikke køre fredag fra kl. 14 til 18, og slet ikke lørdag 11 til 14, men vente til søndag, hvor trafikken fra København mod Jylland burde være let hele dagen.

Coronafrygt? Kør-selv er den sikreste form for ferie

Sommerhusene er ekstra populære i denne periode, så Vejdirektoratet forventer også, at der vil være ekstra mange biler på vejene i de store sommerhusområder rundt omkring i landet.

Fordel for pendlere 
Efterårsferiens sidste weekend forventes at blive mere rolig men dog stadig med tæt trafik, særligt om lørdagen fra Jylland mod hovedstadsområdet. Prøv i stedet om du kan komme afsted fredag eller søndag, eller så vent i det mindste med at køre til efter kl. 14 lørdag eftermiddag.

FDM: Gode vinterdæk er også bedst, når vinteren er våd

Heldigvis er der også gode nyheder – specielt for os, som ikke kommer til at nyde efterårsferien, men i stedet må tage på arbejdet. Ferien byder på mindre trafik end sædvanligt på hverdagene, så Vejdirektoratet forventer kortere rejsetid på de store veje, også i myldretiden.  

Vejdirektoratet har lavet en illustration med et danmarkskort, hvor man kan se de strækninger, hvor der forventes ekstra belastning og dermed kødannelse.