Gør pendlerturen eller sommerferieturen lidt nemmere, mere sikker og så kan du spare masser af penge.

Skal vi starte med at få en ting på det rene – telefoner hører til et sted, hvor de ikke generer chaufføren under kørsel. Når det er sagt, så tager vi nu et kig på praktiske og gratis apps, som kan gøre køreturen nemmere for dig og familien.

Rødt Kort
Bilferierne er ikke langt ude i fremtiden, så vi starter med appen Rødt Kort. Den er udviklet af SOS International sammen med de danske forsikringsselskaber. Den giver dig adgang til firmaets vejhjælp i hele Europa, hvis du har tegnet en dansk kaskoforsikring på din bil. Med appen kan du udfylde en assistanceanmeldelse på skadestedet med få klik, og så sender appen besked til den danske vagtcentral, som modtager dine oplysninger sammen med din nøjagtige GPS-position. Vagtcentralen ringer dig så op, og så længe du er indenfor Europas grænser, koster det dig ikke noget.

Sælg din bil GRATIS

Mit FDM
FDM har lavet app Mit FDM med flere forskellige funktioner, som Min bil, der giver dig mulighed for at gemme oplysninger som din bils motorolie, dæktryk og huske dit policenummer. Før i tiden indeholdte app’en også sektionen Benzinpriser. Her kunne du se priserne på brændstof for de tankstationer, du oftest brugte, og for tankstationer indenfor 10 kilometers afstand. Desværre har FDM lukket den funktion nu, men de arbejder på at lave en ny app med samme funktion.

Trafikinfo
Vejdirektoratet har lavet sin egen app, som giver dig trafikmeldinger, hvis du ikke har lyst til at høre P4. Meldingerne kan læses op automatisk, så du ikke skal fedte med telefonen under kørslen, og kun i det område, du befinder dig i. Appen har desuden en rød opkaldsknap, så du let kan ringe til Vejdirektoratet og melde om tabt gods, uheld eller kø, og appen sender automatisk din position og kørselsretning. På den måde kan Vejdirektoratet være bedre til at afhjælpe trafikken. Appen giver desuden adgang til livebiller fra mere end 350 kameraer langs vejene og information om vejarbejde.

Privatlease din elbil og spar masser af penge

Waze
Waze kalder sig selv for verdens største trafik- og navigationsbaserede fællesskab. Via trafikinformationer fra andre brugere i dit område, får du et opdateret billede af trafikken. Når appen er tændt, deler du flere informationer, men du kan også aktivt melde om ulykker eller politikontrol, som appen også kan vise. Ydermere kan du dele din placering og ankomsttid med andre brugere, som kan være praktisk, hvis de er utålmodige eller har svært ved at finde sommerhuset i den dybe skov.

Fartkontrol.nu
Fartkontrol.nu alarmerer dig, hvis du nærmer dig en fartkontrol, trafikuheld eller køer, og den virker også ved at brugerne selv indrapporterer uheld eller fartkontrol.

Easypark
Med Easypark-appen kan du nemt betale for parkering, uanset hvor du parkerer i Danmark. Via GPS finder den selv din placering og korrekte parkeringszone. Du kan starte og stoppe parkeringen, som det passer dig, så trækker mødet ud, kan du nemt forlænge parkeringen direkte fra telefonen i stedet for at skulle løbet tilbage og trække en billet.

Sådan sikrer du hunden, når du kører bil

Gomore
Brænder din V8’er et hul i husholdningsbudgettet, så kan du overveje Gomore, som er en app for samkørsel. Skal du fra København til Aarhus, så kan du tilbyde lifts via appen, så du kan få penge til rejsen og underholdning på turen – du sætter selv prisen. Igennem appen kan du også udleje bilen til din nabo eller andre i nærheden, og inden du gisper efter vejret for at låne V8’eren ud, så dækker Gomores forsikring selvfølgelig, når du lejer bilen ud.

Find min bil
Har du svært ved at finde rundt i selv den mindste by, så skal du måske overveje Find min bil. Den gemmer koordinaterne for din bils parkering, og kan også guide dig tilbage til bilen på fods. Du har også mulighed for at dele placeringen med venner, som kan være praktisk, hvis du har lånt bilen eller andre skal låne den. Og har du været på bilferie i Norditalien uden netdækning, så vil du også sætte pris på offline-navigationen med indbygget kompas, så du kan finde tilbage til din bil igennem en fremmet bys snørklede gader.