Chevrolet Cruze har opnået topkarakter på fem stjerner fra Euro NCAP (European New Car Assessment Program), som netop i dag har frigivet de seneste crashtest resultater.

Ifølge Euro NCAP fik Cruze 79 ud af 100 point, hvilket gør den til en af de sikreste modeller i personbilsklassen. Derudover fik Cruze en score på 96% for beskyttelse af voksne (Adult Occupant Protection) – en karakter der i år slår alle de testede og langt dyrere premium bilmærker.


Cruze fik maksimal score på 16 point i frontalkollisionstesten og ligeledes maksimum score på 8 point i sidekollisionstesten mod en deformerbar barriere. Med disse resultater er Cruze den første personbil, der opnår maksimum karakterer i begge test siden Euro NCAP i 1997 begyndte at sikkerhedsbedømme nye biler.

Den uafhængige europæiske Euro NCAP organisation tildelte også den nye Chevrolet Cruze en høj score på 7,3 ud af 8 mulige point i Pole testen (sidekollision mod stolpe). Testen viste, at bilens solide sideforstærkninger hjalp til at beskytte passagererne i tilfælde af en sidekollision. Nakkestøtterne var godt positioneret til at absorbere kollisionskraften mod piskesmæld i en påkørsel bagfra. Og endeligt fik Cruze også høje karakterer for henholdsvis børne- og fodgængerbeskyttelse.

”Vi er meget tilfredse med den fantastiske bedømmelse som Cruze har fået”, siger Wayne Brannon administrerende direktør for Chevrolet Europe. ”Resultaterne komplementerer bilens unikke design, de enestående køreegenskaber og masser af værdi for pengene”.

Sikkerheden på Cruze begynder med det solide karosseri, som består af en ny BFI struktur (bodyframe integral system) suppleret med optimerede chassis komponenter. Med BFI-systemet er den øverste konstruktion og ramme designet som én enkelt enhed, hvilket giver en forøget fasthed og stabilitet.

64% af karosseriet er fremstillet af højstyrkestål, der tilbyder en høj grad af beskyttelse.Styrkelsen af dørene, brug af ultra-højstyrkestål for B-stolperne og effektiv aluminiumskofanger er med til at sikre yderligere maksimal sikkerhed.


Cruze tilbyder, som standard, en bred vifte af aktiv og passiv sikkerhed, herunder:

- Elektronisk stabilitetskontrol (ESP)
- Traction control
- ABS-bremser med EBD (elektronisk bremsekraftfordeling)
- EBA (bremseassistent der øger bremsekraften efter behov)
- 6 airbags
- Sikkerhedssele-påmindelse

Chevrolet Cruze er medlem af Chevrolets nye serie af små, kompakte og mellemstore biler, der kommer på det globale marked. De vil blive bygget i Korea, Rusland og USA og sælges i over 130 lande.