Spansk skønhed, til en populær pris

26 medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark har kåret Leon til Årets Bil i Danmark 2006. En stor sejr for det her hjemme lidt oversete bilmærke og til den smukke, sjove og snusfornuftige SEAT fra Spanien. Vinderbilen er en designperle, der kombinerer sportsvognens fremragende køreegenskaber og familiebilens rummelighed og samtidig opfylder de højeste sikkerhedskrav. Og med priser fra 209.994 kroner er SEAT Leon en godt køb for familien Danmark, når bilen introduceres hos de 35 SEAT-forhandlere landet over i begyndelsen af 2006.

Designelementer som den SEATske dynamiske linje, der løber over siden til baghjulene, og den typiske new generation-front, kendt fra Altea og Toledo, går igen i Leon. Alligevel har den coupéagtige og samtidigt praktiske bilmodel sin helt egen stil, som sætter streg under elegance og sportslighed.

Nyeste Leon er vokset på alle leder, så der bliver endnu mere plads til familie, venner og føreren selv. Vokseværket har dog kun i yderst beskedent omfang ramt bagagerummet, som til gengæld er blevet mere ligetil at pakke og stuve bagagen ind i.

Den gammelkendte og velkørende 1,6 med 102 hk over den yderst agile 150 hk kraftige 2,0 FSI til den bemærkelsesværdige og hurtige turbo-FSI med hele 185 hk udgør et varieret benzinmotorprogram. Foretrækker man bundtrækket i de stærke dieselmotorer, står valget mellem en 105 hestes med 1,9 liters volumen eller en 2,0 med en ydelse på 140 hk. Begge er moderne TDI-motorer med pumpe-dyse-teknologi. Samtlige motorer lever op til SEATs vision om at levere en dynamisk allroundbil.

Sportslighed som Leons tøjles af for eksempel af ESP, elektronisk differentialelås og bremseassistent. Et nyt BSW-system holder bremseskiverne rene og frie for vand, mens TSC-antispind nu er blevet en del af ABS-systemet. Seks airbags, trepunkts rulleseler og ISOFIX-beslag til børnesæder kompletterer sikkerhedsudstyret.

SEAT Leon er formgivet af ingen ringere end Walter de’Silva og har kvaliteter som en Volkswagen og innovativ teknik fra Audi, og SEAT er da også fuldgyldigt medlem af Audis mærkegruppe i Volkswagen-koncernen. De rationelle kriterier for at vælge en SEAT Leon skyldes i høj grad indflydelsen fra den tyske bilproducent, mens det emotionelle touch stammer fra de sprudlende sydeuropæere.