En jury på 20 kvinder, herunder Margrethe Vestager, Pernille Rosendahl og Szhirley, har kåret Volkswagens Passat CC til årets Kvindebil.


Begivenheden fandt sted på Docken i København, hvor i alt 17 biler stillede op til titlen som KVINDEBILEN2010.

Passat CC løb med sejren med 250 points ud af 300 mulige.
På anden- og tredjepladsen kom hhv. Landrover Discovery 4 og Ford Kuga.

Hvad kvinder vil ha´?
Stærk, smuk og intelligent er tre ord, der meget dækkende fortæller hvad Passat CC har at byde på: en smuk linieføring, overbevisende motorer og intelligente assistentsystemer.

Med kåringen af Passat CC, satte juryen for alvor streg under, at den moderne kvindes valg ikke handler om en lille bil, men derimod en bil med karakter og udstråling. KVINDEBILEN 2010 er dermed et opgør med stereotype forestillinger om hvad der er "mandebiler" og hvad der er "kvindebiler". Frem for alt vinker kåringen farvel til begrebet "konebil" og understreger, at kvinder anno 2010 er nøjagtig ligeså divergerede i deres bilvalg, som mændene. Med valget af Passat CC sendte juryen et klart signal om, hvilke værdier kvinderne lægger vægt på i deres bilvalg, Pernille Rosendahl udtalte efterfølgende:  "Det var klart en af mine favoritter, den kører fedt og så er den jo virkelig smuk."
 
Tre i træk til Volkswagen
Med titlen som KVINDEBILEN 2010 er det den tredje store pris i træk, der tildeles Volkswagen. Polo løb i efteråret med titlen som Årets Bil i Danmark, kåret af de danske motorjournalister og Volkswagen Transporter gentog kort herefter kunsststykket og fik titlen Årets Varebil.

Med kåringen af KVINDEBILEN 2010 var det første gang nogensinde, at en jury udelukkende bestående af kvinder kårede en bil. Bag det utraditionelle event stod hele 17 bilmærker, der i fællesskab var gået sammen om at etablere begivenheden KVINDEBILEN 2010.

Juryen bestod af i alt 20 kvinder, hvoraf de 10 var kendte personligheder og de øvrige 10 var bilinteresserede kvinder, der havde meldt sig som testdrivers over Facebook.

I dommerpanelet deltog bl.a.:
Pernille Rosendahl, Szhirley, Margrethe Vestager, Andrea Elisabeth Rudolph og Saseline Sørensen.
 
Feltet bestod af følgende kandidater:
Volkswagen - Passat CC 
Ford - Kuga
Seat - Leon Cupra R
Skoda - Yeti 
Hyundai - i 20
Kia - Venga
Land Rover - DISCOVERY 4
Mercedes - B Klasse
Mitsubishi - i MiEV
Peugeot - Peugeot 207CC NYC
Renault -  Twingo 
Seat - Leon Cupra
Skoda - Yeti 
Suzuki - Alto
Toyota-iQ
Volvo - C30
SMART
Honda CR-Z hybrid
Citroen -DS3