Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio indtager tronen som hurtigste SUV på den legendariske racerbane Nürburgring.

20.810 meter asfalt og 154 sving ligger til grund for den legendariske tyske racerbane Nürburgringens Nordsløjfe. Banen er også kendt som ’Det Grønne Helvede’, og i dag er banen forvandlet til en skueplads, hvor alverdens sportsvognsproducenter, som gladiatorer, kæmper mod hinanden på omgangstider. Og italienske Alfa Romeo har netop taget en skalp fra Porsche.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio har skåret otte sekunder af Porsches hidtidige rekord for SUV’er og har rundet banen på 7 minutter og 51,7 sekunder. Den gamle rekord var sat af en 570-hestes Porsche Cayenne Turbo S i 2015.

Stadig ikke så hurtig som lillebror
Rekordtiden blev sat med Fabio Francia bag rattet, den samme kører der tidligere har opnået rekorder på samme bane i lillebroren Giulia Quadrifoglio. Begge modeller har den samme 2,9-liters V6’er med biturbo, udviklet af Ferrari med 510 hk ved 6.500 o/min og 600 Nm ved 2.500 o/min og kardanaksel i kulfiber.

Topfarten i den højere og mindre aerodynamiske SUV er dog ’kun’ 285 km/t mod 307 km/t i sedanen. Og i det grønne helvede er der heller ingen tvivl. Giulia Quadrifoglio klarer Nordsløjfen noget hurtigere end både den italienske og tyske SUV. De 154 sving overstås på bare 7 minutter og 32 sekunder.

MEN Alfa Romeo skal nok ikke føle sig for sikre. De kan meget vel få bank af Porsche, som er på vej med en ny Cayenne, der i Turbo-versionen runder 100 km/t 0,1 sekunder hurtigere end Stelvio Quadrifoglio, der ellers kun bruger fire sekunder på det. Kampen fortsætter i det grønne helvede.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kommer til salg herhjemme til foråret.