Med Alfa Mi.To tilbyder Alfa Romeo verdens mest kompakte sportsvogn til en ny generation af Alfa fans.

 

Mi.To er en topmoderne og innovativ bil med en duft af svundne tider og et navn, der vækker en særlig klang hos Alfa Romeo. Det er nemlig valgt som symbol på den tætte forbindelse, der findes mellem Alfas fortid og fremtid. En forbindelse mellem verdens designmekka Milano, der fremtryllede Alfas unikke stil, og Torino, der står for produktionen. Navnevalget understreger Alfa Romeos ønske om at dyrke sine milanesiske rødder.

Mi.To er den første nye Alfa siden 8C Competizione, der står som  Alfa Romeos teknologi- og stilikon, og netop fra denne model låner Mi.To nogle af sine karakteristiske træk:  de rammeløse ruders specielle facon, forkofangerens udformning samt formen på forlygter og LED-baglygter. Indramningen af lygterne, både for og bag, er i øvrigt noget helt for sig selv: de forskellige typer materialer og farver skaber en eyeliner-effekt, der er med til at fremhæve bilens raffinerede og aggressive stil.

 

Instrumentbord og sæder er yderst karakteristiske og sikrer, at bilens interiør repræsenterer det ultimative udtryk af italiensk stil: imødekommende og sporty, højeste kvalitet og gennemført helt ned i detaljen.

Dimensionerne er selvfølgelig også gennemtænkt, og resultatet er en kompakt og dynamisk form: Mi.To er 406 cm lang, 144 cm høj og 172 cm bred.

Stil, design og ikke mindst præstation og teknologi skal altid være på allerhøjeste niveau i en Alfa Romeo. Som det gælder for alle Alfamodeller, appellerer Mi.To’s fremragende køreegenskaber til de mest kræsne kunder. Disse egenskaber er til dels bestemt af kontrolsystemet ”Alfa DNA”, der indvirker på motor, bremser, styretøj, affjedring og gearkasse og giver mulighed for tre forskellige køremåder alt efter hvilken stil, der passer situationen eller chaufføren bedst: supersport (Dynamic), bykørsel (Normal) og maksimal sikkerhed i situationer med vanskeligt vejgreb (All-Weather). Mi.To er den første bil i segmentet, der tilbyder disse nyskabende funktioner.

 

Præstationerne sikres gennem et valg mellem fire motorer, der alle har turbo (benzin og diesel) og yder mellem 90 og 155 hk. Udvalget vil senere blive udvidet med endnu stærkere motorer.

Køreegenskaberne er udviklet og optimeret, så den størst mulige køreglæde opnås, samtidig med at sikkerheden er i top. Mi.To tilbyder en ægte sportslig Alfa Romeo køreoplevelse takket være en ny innovativ affjedring, som er standard på alle versioner. Systemet reducerer ”støj” fra hjulene og giver maksimal aktiv, passiv og forebyggende sikkerhed. VDC stabilitetssystem er selvfølgelig standard på alle versioner.

Alfa Mi.To bliver præsenteret for pressen i juni. Alfa Mi.To forventes at ankomme til det danske marked til oktober.