Alfa 4C Concept tiltrak sig stor opmærksomhed på den internationale biludstilling i Geneve, hvor den blev præsenteret for allerførste gang. Den nye sportsvogn fra Alfa Romeo er en kompakt coupé med stærke aner til supersportsvognen Alfa 8C Competizione. Linjerne i designet er både ud- og indvendigt bløde og yndefulde som hos en ægte belladonna, men udtrykket er aggressivt og sportsligt og lader ingen i tvivl om, at der er tale om en ægte italiener.   

Den baghjulstrukne coupé med centermotor er cirka fire meter lang, og akselafstanden er 240 centimeter - dimensioner, der tjener både det formål at understrege bilens kompakte størrelse og fremhæve dens smidighed. Ligesom baghjulstrækket går også de anvendte materialer fra Alfa 8C Competizione igen, nemlig kulfiber og aluminium, som medvirker til, at Alfa 4C Concept kun vejer 850 kg. 

Udstyret med den seneste motorteknologi fra Alfa Romeo i form af en firecylindret 1,8 liters 1750 benzinmotor med turbo, direkte indsprøjtning, variabel ventilstyring og 200 hestekræfter er der maksimale præstationer i Alfa 4C Concept og garanti for en sjov oplevelse bag rattet. Ydelsen er på niveau med en treliters motor, men med et moderat benzinforbrug. Alfa 4C Concept kan accelerere fra 0 til 100 km/t på under fem sekunder og nå en topfart på 250 km/t - også takket være den nye Alfa TCT dobbeltkoblingsgearkasse og det unikke Alfa Romeo DNA-styresystem.