Med verdenspremieren på Alfa Romeo 4C Spider tidligere på året kunne Alfa Romeo føje endnu en ægte fuldblodssportsvogn til deres legendariske portefølje af oplagte samlerobjekter. Nu kan den nye eksklusive 4C Spider bestilles hos de danske Alfa Romeo forhandlere.

Alfa Romeo 4C Spider følger den velkendte Alfa Romeo 4C Coupé. En bil som, takket være sin ekstremt lave vægt, er kendt som en ægte sportsvogn, der er egnet til kørsel på både bane og vej. Den nye Spider er ligeledes en topmoderne, baghjulstrukket to-sæders sportsvogn, der kombinerer de stærke sider fra coupé’en med et tag, som let og hurtigt kan afmonteres for fri adgang til frisk luft og solskin, og ikke mindst en endnu mere intens lydoplevelse fra den temperamentsfulde motor.

Ligesom Coupé udgaven produceres den nye 4C Spider i Modena, midt i et område af Italien som har stolte traditioner for produktion af de ædleste sportsvogne. Med en begrænset produktion på 1000 biler om året, er den nye Alfa Romeo 4C Spider en særlig eksklusiv tilføjelse til Alfa Romeos modelprogram. Designet er holdt enkelt og smukt i de velkendte Alfa Romeo linjer, og resultatet er den nok smukkeste kompakte sportsvogn på markedet. Som noget helt specielt for Alfa Romeo 4C er hele platformen specialfremstillet i ren kulfiber, en teknik der ellers primært kun ses på langt dyrere racerbiler. Denne udbredte brug af kulfiber resulterer i en meget lav vægt, som er en vigtig del af den helt rå køreoplevelse.

Udover, taget som let kan afmonteres, adskiller Alfa Romeo 4C Spider sig designmæssigt fra Coupé udgaven ved en anden udformning af bagklappen samt nye Bi-Xenon forlygter. Derudover er de øvrige velkendte og elegante designdetaljer uændrede. Også kabinen er designet med tanke på at give chaufføren en rendyrket køreoplevelse. Den smukke kulfiber er holdt synlig i bunden af bilen, og de to skålformede sportssæder samt det tykt polstrede læderrat understreger bilens sportslige karakter.

På motorsiden er Alfa Romeo 4C Spider udstyret med samme 4-cylindrede 1750 TBI Turbo benzinmotor som 4C Coupé. En motor som udmærker sig med en let motorblok i aluminium, direkte benzinindsprøjtning samt en kompakt lille turbo. Den er altid kombineret med Alfa Romeos effektive TCT dobbeltkoblingsgearkasse, som enten giver komfortable eller lynhurtige gearskift alt efter behov. Motoren yder 240 hk, og den, kombineret med den meget lave egenvægt, accelerer 4C Spider fra 0 – 100 km/t på blot 4,5 sekunder og giver en tophastighed på 257 km/t.

Den nye Alfa Romeo 4C Spider koster 1.504.330 kr. og kan bestilles hos landets Alfa Romeo forhandlere.

Tekniske data:
Ydelse: 240 hk v. 6.000 o/min
Moment: 350 Nm v 2.200 o/min
0 – 100 km/t: 4,5 sek
Topfart: 257 km/t
Brændstofforbrug (EU-norm): 14,5 km/l
CO2: 161 g/km