Den nye pickup fra Volkswagen skal hedde Amarok. I løbet af efteråret 2009 vil den første pickup fra en europæiske bilproducent med produktion i Sydamerika blive afsløret. Selve introduktionen vil komme til at foregå i Sydamerika i foråret 2010, og i løbet af sommeren vil den derefter blive lanceret i Europa. Med Amarok vil Volkswagen trænge ind på verdensmarkedet for pickup'er, der hidtil har været domineret af japanske producenter. Volkswagen Erhvervsbiler præsenterede en imponerende conceptbil på sidste års IAA udstilling af erhvervsbiler i Hannover, og gav dermed en smagsprøve på denne deres spritnye, fjerde modellinie. Amarok vil blive produceret i Argentina på Volkswagens "Pacheco" fabrik ikke langt fra Buenos Aires.

Navnet Amarok stammer fra iniut, sproget, som tales i de nordligste egne af Canada og i Grønland, og det betyder ulv. Inuitterne betragter ulven som konge af vildmarken, fordi den er et imponerende dyr, der er stærk, robust, udholdende og overlegen.

På de romanske sprog, som tales i størstedelen af Brasilien og Argentina, betyder ordet: "Den, der elsker sten". I disse egne er pickup modeller meget efterspurgte både til private og erhvervsmæssige formål på grund af deres store anvendelighed. Amaroks pålidelighed og off-road kompetencer vil komme til at gøre den meget populær dér.

Amarok er den første pickup fra en europæisk bilproducent, og den vil tage konkurrencen op i 1-ton-klassen, især med de asiatiske udbydere. Denne sjette model fra Volkswagen Erhvervsbiler, der efterfølger Caddy, Transporter og Crafter foruden Saveiro og T2, som begge udelukkende findes i Sydamerika, kommer til at udgøre en vigtig del i Volkswagen gruppens vækststrategi, og åbner nye segmenter for Volkswagen.

Stefan Schaller, adm. direktør for Volkswagen Erhvervsbiler siger dertil: "Amarok bringer vores brand ind i en mere international dimension. Volkswagen Erhvervsbiler er stolte over at have udviklet, bygget og nu få mulighed for at sælge denne bil. Den bliver enormt vigtig for fortsat vækst for hele Volkswagen gruppen og er en logisk, strategisk udvidelse af det globale modelprogram".

Amarok er udviklet fra scratch og vil blive markedsført som en dobbeltkabine pickup med firehjulstræk. Senere kommer der også en enkeltkabine version. Pickup'en vil ikke bare blive et robust produkt, men også have effektive motorer og typisk Volkswagen styling. Conceptbilen fra IAA Hannover gav et førstehåndsindtryk. En "state-of-the-art" magtfuld og samtidig effektiv common rail TDI motor af nyeste generation vil komme til at udgøre kraftværket i denne bil. Brændstofforbrug og emission for Amarok vil vise de bedste værdier i pickup segmentet.

Amarok vil først blive introduceret i Sydamerika, derefter i Rusland og Europa.