Audi A3, den kompakte premiumbestseller fra mærket med de fire ringe, er blevet kåret til World Car of the Year 2014. Dette er den anden samlede sejr for Audi i World Car of the Year Awards‘ 10-årige historie, hvor Audi A6 vandt samlet ved den første prisuddeling i 2005.

Nu har den tredje generation af Audi A3 også officielt markeret sig som en verdenssucces. Ved de prestigefyldte World Car of the Year Awards 2014 vandt modellen over 23 andre biler. A3 blev kåret som vinder af en international jury bestående af 69 førende biljournalister fra 22 lande fordelt over hele verden.

Rupert Stadler, øverste chef hos AUDI AG, udtaler:

"Audi A6 var den første bil nogensinde til at vinde denne pris, og vi er glade for, at vi har kunnet gentage succesen med valget af Audi A3 til World Car of the Year 2014. Audi A3 viser alle aspekter af Audis tekniske bilproduktionskompetencer, ikke mindst inden for områderne letvægtsteknologi, drivlinje, mobil infotainment og førerassistentsystemer. Denne vigtige udmærkelse er en præstation, som alle i virksomheden kan fejre.“

Den nye Audi A3 fås som 3-dørs-model, Sportback, Cabriolet og Limousine. Modellen fås med forskellige TFSI-benzinmotorer og TDI-dieselmotorer. A3 Sportback kan også bestilles som g-tron, der kan køre på e-gas genereret af Audi, på naturgas og på benzin - ved kørsel på e-gas kører A3 Sportback g-tron CO2-neutralt.

Senere i år lanceres A3 Sportback også som e-tron, hvis plug-in-hybriddrivlinje gør det muligt at køre op til 50 km ved ren eldrift.

Audi kan se tilbage på en 16-årig succeshistorie med A3. I 1996 skabte den første generation af modellen et helt nyt markedssegment - premiumkompaktklassen. Med den anden generation, der blev lanceret i 2003, udbyggede mærket sit Vorsprung og introducerede ud over 3-dørs-modellen og Sportback-modellen nu også Cabriolet-modellen. Den tredje generation af A3 fås nu i fire karrosseriformer med en Limousine som seneste skud på stammen.

I Danmark oplever den alsidige Audi A3 også stor succes. Den kompakte Audi A3 har en modelstørrelse, der passer rigtig godt til mange, og med sine fire karrosserivarianter er den i stand til at opfylde næsten ethvert behov.

Med Audi A3’s succes understreger Audi sin position som den producent, der er blevet tildelt flest World Car of the Year-udmærkelser. Mærket med de fire ringe har tidligere vundet prisen World Performance Car tre gange og prisen World Car Design of the Year to gange samt den første tildeling af prisen World Car of the Year, som Audi også vandt. I alt har Audi vundet priser ved World Car of the Year Awards syv gange.