Sportslig, elegant, fuld af emotioner, den nye Audi A3 Cabriolet introduceres i foråret 2008.

Den perfekte årstid for en åben bil. Den åbne Audi A3 er premiumvalget blandt de kompakte cabrioleter. Den har A3’s sportslige egenskaber kombineret med den kompromisløse kvalitet, som kendetegner alle Audi modeller. Der kan vælges mellem fire motorer og en lang række individuelt ekstraudstyr.
Alle Audi cabrioletmodeller er udstyret med den klassiske stofkaleche – i Audi A3 Cabriolets tilfælde tilfører den bilens design harmonisk elegance og coupé-agtig sportslighed. Stofkalechen har en lav vægt og en perfekt pasform. Kalechen kan åbnes hydraulisk i løbet af kun ni sek., og når den er åben, optager den kun meget lidt plads. Kalechen kan fås i en semiautomatisk og en fuldautomatisk udgave, og den fuldautomatiske er en særligt lydisolerende kaleche.

Karrosseriet i denne premium-cabriolet fra Audi er fremstillet af en stor andel af højstyrkestål, ultrahøjstyrkestål og varmestøbt stål samt en lang række forstærkende foranstaltninger, som giver karrosseriet maksimal stivhed og kollisionssikkerhed. I kabinen sørger den kompromisløse kvalitet, det attraktive design og den fremragende ergonomi for en atmosfære præget af sportslig elegance. Bagsæderyglænet kan klappes frem (50:50), så bagagerummet udvides fra 260 til 674 l – uanset om kalechen er åben eller lukket!

A3 Cabriolet fås med fire forskellige motorer – to benzinmotorer (TFSI) og to TDI-motorer. Alle motorer kombinerer stor kraftudfoldelse med imponerende effektivitet. De har alle direkte indsprøjtning og turbolader. Ydelsen rækker fra 105 hk til 200 hk. (Senere følger også en 1.6 motor med 102 hk.) Som ekstraudstyr fås den innovative S tronic dobbeltkoblingsgearkasse, som overfører motorens kraft til hjulene på en perfekt måde.

Den dynamiske undervogn fra Audi giver A3 Cabriolet fremragende køreegenskaber. Bilen er desuden udstyret med elektromekanisk servostyring, som har et meget lavt energiforbrug. Den 4-leddede bagaksel kombinerer eminent komfort med sportslige køreegenskaber. Ud over standardundervognen fås A3 Cabriolet også med sportsundervogn.

Audi tilbyder Audi A3 Cabriolet i udstyrslinjerne Attraction og Ambition. Begge udgaver har et righoldigt standardudstyr, som for Ambitions vedkommende bl.a. omfatter 17” aluminiumsfælge, sportsundervogn og sportssæder. S line-eksteriørpakken og S line-sportspakken fås som ekstraudstyr fra quattro GmbH.