Audi Le Mans quattro

Audi præsenterer kompromisløs sportsvogn – Audi Le Mans quattro

På IAA-udstillingen i Frankfurt kunne Audi afsløre konceptbilen ”Le Mans quattro”. En højtydende to-sæders sports- såvel som gadevogn, som har arvet gener fra Audi R8, tredobbelt vinder af 24-timers Le Mans løbet. Denne fascinerende sportsvogn forener erfaringerne fra de mange triumfer på racerbanen med det innovative design og Audis tekniske kompetence.

At der er tale om en sportsvogn hersker der ingen tvivl om. Bilens dimensioner lyder på 4,37 m i længden, 1,25 m i højden og 1,90 m i bredden. På trods af den korte akselafstand på 2,65 meter er kabinen meget rummelig. Bag kabinen ligger den langsliggende V10 biturbo-motor med det direkte indsprøjtningssystem FSI. Bag dørene sidder de markante indtag, som forsyner V10-motoren, bremserne, olie- og luftladekøleren med luft.

Audis trapezformede Singleframe kølergrill med de store luftindtag på højre og venstre side dominerer Audi Le Mans fronten. Som ved Audis anden studiemodel Nuvolari, har Audi Le Mans LED-lyssystem, som ved infrarød styring tilpasser lysstyrken i både for- og baglygter til udsyns- og vejrforhold.

Inde i kabinen er førerpladsen godt integreret mellem instrumentpanelet og midterkonsollen. På trods af fokusen på førerpladsen er der stadig god plads til forsædepassageren – og dette gør, at Audi Le Mans adskiller sig fra andre højtydende sportsvogne.

Karrosseriet er udført som Audi Space Frame i aluminium, og alle de påmonterede dele er fremstillet af aluminium og carbonfiber. På denne måde opfylder Audi de høje krav til karrosseristivhed. Dette sammen med den lave vægt på 1.530 kg giver de rette betingelser for optimal køredynamik.

Audi Le Mans har en 5-liters V10 biturbo FSI-centermotor, som yder 610 hk ved 6.800 omdr./min. Denne motor er karakteriseret ved stor omdrejningsvillighed og en imponerende ydelse selv ved lave omdrejninger. Det maksimale drejningsmoment på 750 Nm er tilstede fra 1.750-5.800 omdr./min. Den sekventielle 6-trins gearkasse giver føreren mulighed for at udnytte det enorme drejningsmoment i passende doser.

Som det kræves af en sportsvogn af denne kaliber, har Audi Le Mans permanent firehjulstræk quattro. Det tager Audi Le Mans 3,7 sekunder at accelerere fra 0-100 km/t og blot 10,8 sekunder at nå en hastighed på 200 km/t.

Audi Le Mans quattro er en perfekt kombination af motorsportsteknologi og gadebil.