Audi A8 er lig med luksus, og det har den været siden introduktionen tilbage i 1994. Med introduktionen af Audi A8 meldte Audi for alvor sin ankomst i klassen for luksusbiler, og der har den så befundet sig siden. Luksus er som reglen også lig med mange penge, og det er selvfølgelig også tilfældet med Audi A8, men hvis man er villig til at køre i en lidt ældre version, så kan man faktisk sagtens få følelsen af tysk luksus til en fornuftig pris. Der findes nemlig stadig eksemplar af den første generation af Audi A8 på brugtbilsmarkedet, og de er af gode grunde lidt længere nede i pris. Faktisk til under 100.000 kroner, hvilket du kan se her.

Stadig tysk kvalitet

På trods af at de viste biler til under 100.000 kroner alle er fra før årtusindskiftet, så er de dog stadig indbegrebet af tysk kvalitet, og de bærer tydeligt præg af, at de ved produktionstidspunktet var noget af det ypperste, der blev produceret hos Audi. Audi A8 var blandt andet den første bil i luksusklassen, som blev produceret med firehjulstræk, hvilket i Audis tilfælde er lig med Quattro. Audi A8 kunne dog også købes med forhjulstræk til de mindre motorer, og begge versioner er lige nu til salg på biltorvet.dk, og altså til under 100.000. For pengene får man blandt andet 300 hestekræfter og en lang liste af udstyr, som tilbage i slutningen af 1990"erne var noget af det ypperste.

Nyere versioner

Hvis pengepungen er lidt større, så er der også rig mulighed for at finde en nyere version af Audi A8, med alt hvad det indebærer af luksusudstyr og opdaterede motorer. Anden generation kom nemlig på markedet i 2002, og den bød selvfølgelig på en række forbedringer. Udstyret er selvfølgelig et niveau højere, og det er blandt andet i denne generation, at Audi A8 kommer med en ting som parkeringssensor. 

På motorfronten er spændevidden temmelig stor, fra den "lille" indstigningsmodel med en 3,0 liters motor med 210 hestekræfter til den noget mere kraftfulde 6,0 liters V12 motor med hele 450 hestekræfter. Den lille version er p.t. til salg på Biltorvet, mens den store V12"er ikke i skrivende stund er at finde. Hvis din Audi A8 absolut skal have over 400 hestekræfter, så findes der dog en nyere version fra 2014 med hele 435 hestekræfter, som du kan se her. Du skal dog grave rigtig dybt i pengepungen, hvis du vil ud og køre i den forholdsvis nye version af den tyske luksusbil, så der er tysk luksus i ministerklassen i alle prisklasser på biltorvet.dk.