Designet på den nye BMW 1-serie bliver markant anderledes med en mere sportslig profil. Især fronten og bagenden er redesignet. Motorprogrammet bliver opdateret med nye 3- og 4-cylindrede motorer, som sikrer endnu lavere brændstofforbrug og CO2-udledning. Alle motorer har BMW TwinPower turbo-teknologi og opfylder EU6-normen.

LED-kørelys bliver standard, og baglygterne er nydesignede med "L-form", som er så karakteristisk for BMW. Indvendigt bliver instrumentbrættet opfrisket med 6,5 tommer skærm, og BMW iDrive er standard.

Den nye BMW 1-serie kommer med 6-trins manuel gearkasse og som ekstraudstyr kan vælges 8-trins Steptronic automatgear (standard på BMW 125d, BMW 120d xDrive og BMW M135i xDrive, red.). Som en ny og lækker feature, er automatgearkassens transmission linket til data fra navigationen for at optimere gearskiftemønsteret (navigationsanlæg er ekstraudstyr).

Bilen kan individualiseres med Sport Line, Urban Line, Advantage-pakke samt M Sportspakke.

Den nye generation af motorer inkluderer BMW 116d EfficientDynamics Edition med 116 hk og et gennemsnitligt forbrug på imponerende 29,4 km/l samt en CO2-udledning på kun 89 g/km.

Bilens mål er som dens forgænger 4.329 mm i længden, 1.765 mm i bredden og 1.421 mm i højden. Bagagerummet er på 360 liter, og kan udvides til 1.200 liter, hvis bagsæderne lægges ned.

Den nye BMW 1-serie har baghjulstræk og 50/50 procent vægtfordeling.

Bilen i både 3-dørs og 5-dørs udgave lanceres i Danmark i april måned.