BMW har netop frigivet billeder af deres helt nye bilmodel X2. Og ved første blik ser man allerede, at BMW X2 skiller sig ud fra mængden. Selv ved siden af storesøstrene BMW X4 og BMW X6 viser den et helt andet og karakteristisk udtryk.

Ekstrovert design
Den nye BMW X2 har et helt unikt look fra alle vinkler. Den forener det bedste fra de robuste BMW X-modeller med de sportslige former på en coupé.

Især to designdetaljer fanger øjet. De karakteristiske BMW nyrer er gjort bredere og er vendt om, så nyrerne er bredere for neden end for oven. For at understrege det sportslige DNA har bilen BMW logo på begge C-stolper. Dette er en historisk reference til de klassiske BMW coupéer som BMW 2000 CS og BMW 3.0 CSL Coupé.

"BMW X2 repræsenterer et udtryk af moderne og ekstrovert dynamik" siger Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, når han skal beskrive den nye BMW X2. "Det enestående bilkoncept bringer et nyt, frisk og interessant aspekt til det kompakte segment".

Nyeste teknologi
BMW X2 fås naturligvis med de nyeste sikkerhedssystemer og innovationer, herunder Driving Assistant Plus, som indeholder aktiv fartpilot med Stop&Go-funktion, køassistent, advarsel for vognbaneskift, advarsel for påkørsel bagfra, advarsel for kollision med biler og personer (City Braking), automatisk nedblænding af langt lys og information om hastighedsbegrænsninger.

Som noget helt unikt i klassen fås BMW X2 med et fuldfarvet Head-Up Display, som viser alle relevante køreinformationer på forruden og indenfor kørerens synsfelt. 

Dynamik og effektivitet
Vi har endnu ikke testet X2, men ifølge BMW, så er bilen som en atlet i topform.

X2 fås i en basisversion, men også med M Sport og M Sport X som noget helt nyt. De to M Sportsudgaver har M Sportsophæng med stivere affjedring og støddæmpere samt en lavere frihøjde. Til basisversionen kan der ligeledes bestilles M Sportsophæng som ekstraudstyr.

Fra lanceringsstarten i marts kan der vælges mellem tre forskellige udgaver. BMW X2 sDrive20i, BMW X2 xDrive20d og BMW X2 xDrive25d.

Begge dieseludgaver kommer standard med BMW's intelligente firehjulstræk xDrive og ottetrins automatgear Steptronic. Benzinudgaven har syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse Steptronic og forhjulstræk. Alle motorvarianter er firecylindrede.

Senere tilføjes der flere motorvarianter til programmet, herunder den trecylindrede BMW X2 sDrive18i samt de firecylindrede xDrive20i, sDrive18d og xDrive18d.

Priserne begynder ved 496.000 kroner for en X2 sDrive20i aut. med 192 hk. Er du mere til diesel, så skal du smide 595.000 kroner på bordet for en X2 xDrive20d aut. med 190 hk.